Bezlepková knedľa z mikrovlnky

Autor receptu: alicka80

Tento recept mám od jednej pani z internetu. Iný recept som zatiaľ neskúšala, ale keď sem tam urobím tento, som celkom spokojná.

17 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások. Do múky dáme všetky suroviny spolu s kváskom a vypracujeme cesto. Cesto dáme vykysnúť. Mne vykyslo v rýchlokyske za 13 minút.
  2. Keď je cesto vykysnuté, dáme ho do silikónovej formy vhodnej do mikrovlnkypri výkone 750 W na 4 minúty, počkáme pár sekúnd (mikrovlnku neotvárame) a znovu dáme na ďalšie 4 minúty. Neviem prečo sa to takto robí, ale robím to aj ja podľa receptu. Keď je knedlík hotový, necháme ho ešte chvíľku vo forme postáť.
  3. Keďže je to bezlepkový recept, ja knedlík po vychladnutí nakrájam a dám do mrazničky. Celý ho neviem zjesť a on rýchlo tvrdne. Na rozmrazenie mu stačí cca 45 sekúnd v mikrovlnke a je ako čerstvý.