Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Bezlepková doboška

novalim - fotkanovalim, 16. novembra 2020. Komerčný recept.
Bezlepková doboška
Foto: novalim

Máte radi dobošové rezy – dobošky? Tak potom vyskúšajte náš recept na bezlepkovú verziu. Je veľmi jednoduchý, pretože na jeho prípravu sme použili naše chladené linecké cesto, ktoré vám uľahčí pečenie.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkovy-vianocny-receptar/

40
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

3 bal.
Krém:
50 g
40 ml
200 g
2 ks
200 g
300 g mäkké
100 g
Poleva:
200 g
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Linecké cestá Novalim vyberieme z chladničky a necháme ich pri izbovej teplote pol hodinu postáť. Potom ich spolu premiesime a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Tie rozvaľkáme na tenké pláty, ktoré ukladáme na opačnú stranu plechu na papier na pečenie.

  2. 2

    Postupne po jednom ich pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 10 minút. Cesto pečieme kratšie, z rúry ho vyberieme, kým je ešte svetlé, inak obschne a môže sa lámať.

  3. 3

    Na krém uvaríme puding podľa návodu, stiahneme z ohňa a primiešame žĺtky. Ešte na chvíľu za stáleho miešania povaríme. Prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa neurobila na pudingu kožka a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Zatiaľ roztopíme čokoládu a necháme vychladnúť. Maslo a práškový cukor vymiešame do hladka, prišľaháme vanilkový puding a napokon aj roztopenú čokoládu.

  5. 5

    Krém nanášame rovnomerne na pláty cesta a vrstvíme. Na poslednú vrstvu cesta natrieme polevu z roztopenej čokolády s olejom a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre