Čokoládový zákusok

Bezlepková doboška

Autor receptu: novalim

Máte radi dobošové rezy – dobošky? Tak potom vyskúšajte náš recept na bezlepkovú verziu. Je veľmi jednoduchý, pretože na jeho prípravu sme použili naše chladené linecké cesto, ktoré vám uľahčí pečenie.

40
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Linecké cestá Novalim vyberieme z chladničky a necháme ich pri izbovej teplote pol hodinu postáť. Potom ich spolu premiesime a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Tie rozvaľkáme na tenké pláty, ktoré ukladáme na opačnú stranu plechu na papier na pečenie.
  2. Postupne po jednom ich pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 10 minút. Cesto pečieme kratšie, z rúry ho vyberieme, kým je ešte svetlé, inak obschne a môže sa lámať.
  3. Na krém uvaríme puding podľa návodu, stiahneme z ohňa a primiešame žĺtky. Ešte na chvíľu za stáleho miešania povaríme. Prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa neurobila na pudingu kožka a necháme vychladnúť.
  4. Zatiaľ roztopíme čokoládu a necháme vychladnúť. Maslo a práškový cukor vymiešame do hladka, prišľaháme vanilkový puding a napokon aj roztopenú čokoládu.
  5. Krém nanášame rovnomerne na pláty cesta a vrstvíme. Na poslednú vrstvu cesta natrieme polevu z roztopenej čokolády s olejom a necháme stuhnúť.