Čokoládový zákusok
Bezlepková doboška
Autor receptu: novalim
Máte radi dobošové rezy – dobošky? Tak potom vyskúšajte náš recept na bezlepkovú verziu. Je veľmi jednoduchý, pretože na
jeho prípravu sme použili naše chladené linecké cesto, ktoré vám uľahčí pečenie.
40 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Linecké cestá Novalim vyberieme z chladničky a necháme ich pri izbovej teplote pol hodinu postáť. Potom ich spolu premiesime a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Tie rozvaľkáme na tenké pláty, ktoré ukladáme na opačnú stranu plechu na papier na pečenie.
- Postupne po jednom ich pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 10 minút. Cesto pečieme kratšie, z rúry ho vyberieme, kým je ešte svetlé, inak obschne a môže sa lámať.
- Na krém uvaríme puding podľa návodu, stiahneme z ohňa a primiešame žĺtky. Ešte na chvíľu za stáleho miešania povaríme. Prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa neurobila na pudingu kožka a necháme vychladnúť.
- Zatiaľ roztopíme čokoládu a necháme vychladnúť. Maslo a práškový cukor vymiešame do hladka, prišľaháme vanilkový puding a napokon aj roztopenú čokoládu.
- Krém nanášame rovnomerne na pláty cesta a vrstvíme. Na poslednú vrstvu cesta natrieme polevu z roztopenej čokolády s olejom a necháme stuhnúť.