Kávová roláda

Bezlepková a bezlaktózová roláda (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Výborná kávová roláda bez lepku a laktózy. Upečená za 30 minút.

20
porcií
25 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pudingový prášok a bezlepkovú múku.
  2. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
  3. Po upečení odstránime vrchnú kôru z plátu. Opatrne stiahneme papier, korpus jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
  4. Krém: Vajíčka vyšľaháme s cukrom a instantnou kávou nad parou do hustej peny, asi 15 minút. Do vychladenej vaječnej zmesi zašľaháme maslo a vyšľaháme hladký krém.
  5. Vychladený plát potrieme džemom, na džem rovnomerne navrstvíme časť krému. Zbytok krému použijeme na obtretie a ozdobenie rolády. Roládu pomocou papiera stočíme a necháme v chlade zatuhnúť.
  6. Potom roládu potrieme zvyšným krémom a posypeme pomletými orieškami. Ozdobíme krémom a lieskovcami. Pokrájame.