Kávová roláda
Bezlepková a bezlaktózová roláda (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Výborná kávová roláda bez lepku a laktózy. Upečená za 30 minút.
20 porcií |
25 minút príprava |
5 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pudingový prášok a bezlepkovú múku.
- Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
- Po upečení odstránime vrchnú kôru z plátu. Opatrne stiahneme papier, korpus jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
- Krém:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a instantnou kávou nad parou do hustej peny, asi 15 minút. Do vychladenej vaječnej zmesi zašľaháme maslo a vyšľaháme hladký krém.
- Vychladený plát potrieme džemom, na džem rovnomerne navrstvíme časť krému. Zbytok krému použijeme na obtretie a ozdobenie rolády. Roládu pomocou papiera stočíme a necháme v chlade zatuhnúť.
- Potom roládu potrieme zvyšným krémom a posypeme pomletými orieškami. Ozdobíme krémom a lieskovcami. Pokrájame.