Sacherova torta z Viedne

nelajsiaNelajsia, 54 ročná žena, Veľký Krtíš, 12. apríla 2010 23:29
Ďalšie jej recepty »

Recept mám od kamarátky z Viedne, myslím, že je lepšia ako originál...glazúra sa varí, nedáva sa hotová poleva...a IBA marhuľový lekvár- jedenkrát prekrojiť a naplniť, potrieť aj vrch pod glazúrou.

8-10
porcií
35 min
príprava
55-60 min
na 170 °C

Suroviny

6 ks
210 g
210 g
210 g
165 g
2 ks
1/2 balíčka
glazúra:
200 g
125 ml
150 g

Postup prípravy

  1. 1

    Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny, pridáme čokoládu, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli(nie horúcu), vymiešame.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.

  3. 3

    Formu na tortu vymastíme a vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto a upečieme pri 170°C 55-60 min. Tortu vyklopíme na zľahka pomúčenú dosku vrchom nadol- vyrovná sa povrch a ľahšie sa nanáša glazúra. Otočíme a vychladnutú tortu prekrojíme jedenkrát, naplníme horúcim marhuľovým lekvárom.

  4. 4

    Glazúra: uvaríme cukor s vodou,čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k uvarenému sirupu - nesmie byť ani horúci, ani studený. Taký, aby sme ho zniesli na perách. :-))) Glazúrou polejeme celú tortu. Neodmysliteľne k nej patrí aj ozdoba zo šľahačky.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 8 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist