Recept mám od kamarátky z Viedne, myslím, že je lepšia ako originál...glazúra sa varí, nedáva sa hotová poleva...a IBA marhuľový lekvár- jedenkrát prekrojiť a Zobraziť celý popisRecept mám od kamarátky z Viedne, myslím, že je lepšia ako originál...glazúra sa varí, nedáva sa hotová poleva...a IBA marhuľový lekvár- jedenkrát prekrojiť a naplniť, potrieť aj vrch pod glazúrou.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny, pridáme čokoládu, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli(nie horúcu), vymiešame.
- 2
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.
- 3
Formu na tortu vymastíme a vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto a upečieme pri 170°C 55-60 min. Tortu vyklopíme na zľahka pomúčenú dosku vrchom nadol- vyrovná sa povrch a ľahšie sa nanáša glazúra. Otočíme a vychladnutú tortu prekrojíme jedenkrát, naplníme horúcim marhuľovým lekvárom.
- 4
Glazúra: uvaríme cukor s vodou,čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k uvarenému sirupu - nesmie byť ani horúci, ani studený. Taký, aby sme ho zniesli na perách. :-))) Glazúrou polejeme celú tortu. Neodmysliteľne k nej patrí aj ozdoba zo šľahačky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V mojom je totiz menej masla i cukru, co je mozno zdravsie, ale mozno je tato torta ozaj chutnejsia.Uvidim. Hlavne tu polevu nepoznam, tak sa na nu tesim.Uz som Sacherovu tortu piekla viackrat - je to proste pochutka.
A co si to Sovka62 mohla jest v tom Insbrucku Ty ? Uz tam nikdy nechod, ked Ta tak podviedli.Sacherova torta je netucna, vlacna, neprilis sladka, proste velmi dobra.
Martina34 - Sacherova torta vyzera velmi jednoducho. Ma krasne tmave cokoladove cesto a ziadnu kremovu plnku - len dobry marhulovy lekvar v strede a na povrchu torty pod polevou tiez.
Prave v jednoduchosti je krasa a v jednoduchom jedle vynikne dobra chut. Vyskusaj - stoji to za to. Dufam, ze Ti bude chutit . Pa vsetkym.
marhuľovým lekvárom(teplým) sa naplní a aj celá natrie, takze aj pod glazúrou je lekvárik, je to veľmi dobré....
Ja to robim tak, ze po prekrojeni ju natriem dost hrubo, popicham spajdlickou, aby co najviac voslo do torty= zaroven natriem aj vrch torty bohato a necham postat 20 minut .
Potom stred torty natriem znova hrubo lekvarom a prilozim vrch.
Az ked vidim, ze lekvar je vsiaknuty na povrchu- ak dostatocne nie, zotriem stierkou, aby bol pod cokoladovou polevou krasne hladnky.
Skuste to takto a tora bude vlacna - taktiez vsetko co sa pecie s cokoladou sa ma troka akoby "podpiect" aby cesto nevyschlo!
Tiez ju vzdy polievam polevou Ganache a uspech zaruceny.
Tvoju verziu polevy raz vyskusam tiez. Vdaka Nelajsa!
Náš rodinný recept - 120 g masla, 100 g práškového cukru, vanilku, 6 vajec, 120 g čokolády na varenie, 100 g cukru, 120 g hladkej múky, marhuľový (!) lekvár (!). Poleva: 200 g cukru, 1/8 l vody, 150 g čokolády.
Maslo s cukrom a vanilkou vymiešať do peny, postupne zašľahať žĺtky a zmäknutú čokoládu. Z bielkov ušľahať sneh, pridať jemný kryštálový cukor a došľahať. Sneh opatrne vmiešať do zmesi. Nakoniec jemne vmiešať múku. Maslom vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu naplniť pripravenou hmotou. Pečieme zvoľna v predhriatej rúre asi 90 minút. Vychladnuté vyklopíme, hornú stranu potrieme zmäknutým lekárom polevou (alebo v strede prerežem a natriem lekvár tam)). Poleva: cukor varíme vo vode tak, aby sa rozpustil, pridáme čokoládu, miešame dohladka, povaríme a dostatočne tuhou polevou prelejeme tortu. Šľahačku podávame osobitne v miske. Každý si dá koľko mu srdce ráči.
Varenie a pečenie je umenie urobiť radosť a dať šťastie svojim blízkym a priateľom
Tak mi drzte palce ;))))
nám veľmi chutí a nie je taká suchá, ako dostaneš vo Viedni v hoteloch...a častejšie som na FB pravdepodobne, naposledy som pridávala fotky na tvoju stranku- Ivana..:-)
www.kochbar.de/rezept/21546/Sachertorte.html...
možné je aj to že @redakcia už netrvá na tom aby sa pridávali k receptom iba vlastné autorské fotografie
Ak Ti moje príspevky nevyhovujú, pokojne ich môžeš odignorovať.
@michsamant , ďakujem za podporu, to by zas bol kolotoč okolo toho, že to nie je obrázok môj, moje decká majú obe narodeniny a tak sa chystám ju znova robiť... to je v pohode,niekedy nie je čas, kopa mojich receptov nemá fotky, i ked ich robievam a spamätám sa až po tom, ako sú zošrotované...:-) že ups, fotkaaaa.... baby, krásny deň vám želám a vareškujte usilovne....
@violetacamorova , tesim sa, ze vyslo vsetko a ze chutilo, je to naozaj famozny recept- robievam uz len podla tohto...pekne sviatky papa
Podľa mojich informácií Original Sacher-Torte si môžete objednať len v vo Viedni alebo Salzburgu (resp. cez internet). Na originálnu Sacherovu tortu šľahačka nepatrí, prípadne by mala na ňu byť naservírovaná až dodatočne. Pôvod Sacherovcov zo Želiezoviec ma veľmi zaujal - ak to dotyčný číta, prosím napíšte mi o tom niečo viac na mojej stránke www.i-potraviny.sk do kontaktného formulára. Mám kopec ďalších poznámok, ale nechcem všetkých unudiť dlhým textom. Viac o Sacherovej torte nájdete aj na www.i-potraviny.sk/originalna-sacherova-torta-original-sac...
:)
Vašu fotografiu sme otočili, aby tortička bola ešte krajšia.
Váš rodinný recept sa podstatne líši od receptu @Nelajsia. Ja už práve pečiem podľa nej, Tvoj recept som zbadala neskoro. Možno je lahšie Tvoje cesto, menej tuku. Skoda ... uz sa pecie ten prvý recept.