Sacherova torta z Viedne

nelajsiaNelajsia, recept pridal: 12. apríla 2010 23:29Ďalšie jeho recepty

Recept mám od kamarátky z Viedne, myslím, že je lepšia ako originál...glazúra sa varí, nedáva sa hotová poleva...a IBA marhuľový lekvár- jedenkrát prekrojiť a naplniť, potrieť aj vrch pod glazúrou.

Suroviny

8-10
porcií
35
minút
príprava
55-60
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny, pridáme čokoládu, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli(nie horúcu), vymiešame.

2

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.

3

Formu na tortu vymastíme a vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto a upečieme pri 170°C 55-60 min. Tortu vyklopíme na zľahka pomúčenú dosku vrchom nadol- vyrovná sa povrch a ľahšie sa nanáša glazúra. Otočíme a vychladnutú tortu prekrojíme jedenkrát, naplníme horúcim marhuľovým lekvárom.

4

Glazúra: uvaríme cukor s vodou,čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k uvarenému sirupu - nesmie byť ani horúci, ani studený. Taký, aby sme ho zniesli na perách. :-))) Glazúrou polejeme celú tortu. Neodmysliteľne k nej patrí aj ozdoba zo šľahačky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marlen, 13. apríla 2010 o 12:35
    pod čokoládu marhule nedávate?


  • martina34, 13. apríla 2010 o 17:13
    nelajsia, nemáš aj foto? sacherovu tortu som ešte nerobila, mám v tom zmätok, ako to má vyzerať


  • sovka62, 13. apríla 2010 o 18:11
    Keď píšeš, že je lepšia ako originál, tak vyskúšam. Originál som jedla (v Insbrucku, nie vo Viedni, ale bola to Sacherova torta) a veru ma neočaril. Cesto suché ako pálené tehla, lekváru za mišu-pišu, šľahačky troška.... až som ľutovala tie peniaze, čo sme za ňu dali.


  • cinkla, 13. apríla 2010 o 19:03
    Urcite prilezitostne vyskusam tento recept.
    V mojom je totiz menej masla i cukru, co je mozno zdravsie, ale mozno je tato torta ozaj chutnejsia.Uvidim. Hlavne tu polevu nepoznam, tak sa na nu tesim.Uz som Sacherovu tortu piekla viackrat - je to proste pochutka.
    A co si to Sovka62 mohla jest v tom Insbrucku Ty ? Uz tam nikdy nechod, ked Ta tak podviedli.Sacherova torta je netucna, vlacna, neprilis sladka, proste velmi dobra.
    Martina34 - Sacherova torta vyzera velmi jednoducho. Ma krasne tmave cokoladove cesto a ziadnu kremovu plnku - len dobry marhulovy lekvar v strede a na povrchu torty pod polevou tiez.
    Prave v jednoduchosti je krasa a v jednoduchom jedle vynikne dobra chut. Vyskusaj - stoji to za to. Dufam, ze Ti bude chutit . Pa vsetkym.


  • nelajsia, 13. apríla 2010 o 19:26
    Martina34 - mám aj foto, ale domka, mmt. som v Rakusku, dam to na poriadok o týždeň...:-) my sme tu kupili z obchodu, no ta tiez veru ako tehla bolo to cesto take tuhé... nejedla som originálku v Sacher hoteli vo wien, to je nenormalne drahe,,,ale vsetci tu vraveli, ze je jedinecna, tak som bola šťastná ako blcha...
    marhuľovým lekvárom(teplým) sa naplní a aj celá natrie, takze aj pod glazúrou je lekvárik, je to veľmi dobré....


  • honestka, 13. apríla 2010 o 20:57
    Ten lekvarik ma ucel aj preto, ze celu tortu vlastne zvlacni.
    Ja to robim tak, ze po prekrojeni ju natriem dost hrubo, popicham spajdlickou, aby co najviac voslo do torty= zaroven natriem aj vrch torty bohato a necham postat 20 minut .
    Potom stred torty natriem znova hrubo lekvarom a prilozim vrch.
    Az ked vidim, ze lekvar je vsiaknuty na povrchu- ak dostatocne nie, zotriem stierkou, aby bol pod cokoladovou polevou krasne hladnky.
    Skuste to takto a tora bude vlacna - taktiez vsetko co sa pecie s cokoladou sa ma troka akoby "podpiect" aby cesto nevyschlo!
    Tiez ju vzdy polievam polevou Ganache a uspech zaruceny.

    Tvoju verziu polevy raz vyskusam tiez. Vdaka Nelajsa!


  • diabambulka, 22. mája 2010 o 17:21
    ahojte, uz dlho som hladala recept na sacherovu tortu pretoze je to oblubena torta mojej mami.pozvala nas na obed a tak som jej ju narychlo upiekla, ozdobila slahackou.torticka je v chladnicke.tak som zvedava co na nu povie.robila som ju s laskou:-)


  • nelajsia, 22. mája 2010 o 21:04
    urcite bude chutit a ked este postoji do druheho dna,,,,mnaaaaaaaaaaaaaaam,, zelam prijemnu oslavu


  • diabambulka, 24. mája 2010 o 20:01
    ahojky, mala si pravdu bola vyborna a chutila.pytala som sa mami ci to ma chutit takto a ona povedala ze ano ,akurat ona robila sacherove rezy tzn.taketo cesto upiekla na velkom plechu rozkrojina na tri casti a zlepila dzemom,okraje sa potreli cokoladou,nakrajalo sa to na sikmo nastriekala sa slahacka a dala sa tam jedna ceresnicka,tak na buduce skusim aj tak a donesiem urcite vyskusat aj svokre:-)


  • retig, 26. mája 2010 o 08:25
    Sacherova torta - V roku 1832 ju vytvoril 16-ročný Sacher na dvore kniežaťa Metternicha. Marhuľovou marmeládou ju vylepšil jeho syn Eduard u dvorného cukrára Demela. V roku 1876 založil Eduard Sacher reštauráciu a Hotel Sacher. Označenie Originálna Sacherova torta (Original Sacher-Torte) registroval Hotel Sacher ako firemné označenie, receptúru torty držia v tajnosti. Demelova Sacherova torta sa od Original Sacher-Torte odlišuje tým, že marmeláda sa nachádza v strede torty a nie pod čokoládovou polevou.
    Náš rodinný recept - 120 g masla, 100 g práškového cukru, vanilku, 6 vajec, 120 g čokolády na varenie, 100 g cukru, 120 g hladkej múky, marhuľový (!) lekvár (!). Poleva: 200 g cukru, 1/8 l vody, 150 g čokolády.
    Maslo s cukrom a vanilkou vymiešať do peny, postupne zašľahať žĺtky a zmäknutú čokoládu. Z bielkov ušľahať sneh, pridať jemný kryštálový cukor a došľahať. Sneh opatrne vmiešať do zmesi. Nakoniec jemne vmiešať múku. Maslom vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu naplniť pripravenou hmotou. Pečieme zvoľna v predhriatej rúre asi 90 minút. Vychladnuté vyklopíme, hornú stranu potrieme zmäknutým lekárom polevou (alebo v strede prerežem a natriem lekvár tam)). Poleva: cukor varíme vo vode tak, aby sa rozpustil, pridáme čokoládu, miešame dohladka, povaríme a dostatočne tuhou polevou prelejeme tortu. Šľahačku podávame osobitne v miske. Každý si dá koľko mu srdce ráči.


  • jeka, 6. júla 2010 o 21:00
    Varechačky i ja pridávam recept na Sacher tortu:210 g masla a 210 g prášk.cukru spolu dobre vymiešame a po jednom pridávame žltky /7 ks/.Potom postupne pridávame 210 g horkú čokoládu ,ktorú sme roztopili.Vsypeme 60 g preosiatej strúhanky a 60 g polohr.múky, a nakoniec vmiešame ušľahané bielky.Všetko pečieme v dobre vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme pri miernom ohni veľmi pomaly.Po upečení tortu rozkrojíme a natrieme ríbezľovým lekvárom,polejem čokoládovou polevou a pri podávaní ozdobíme ešte šľahačkou. Dobrú chuť.Je naozaj výborná.


  • klaura, 8. júla 2010 o 22:02
    jéééj, máme tu tri recepty ... jeden lepší, ako druhý ... :))) vyskúšam najskôr od nelajsie :)


  • smajliqa, 22. augusta 2011 o 23:31
    dakujem za recept, urobil som ju, a bola taka dobra, ze som ju v tyzdni musela robit dva krat....


  • nelajsia, 23. augusta 2011 o 07:56
    som rada, že sa vám recept páči a aj chutí... veď o to ide, aby sme sa podelili a vymenili si skusenosti.
    Varenie a pečenie je umenie urobiť radosť a dať šťastie svojim blízkym a priateľom


  • 07janka, 3. novembra 2011 o 11:23
    Vyskusam tuto torticku upiect sestrek 30 a jej kamoske k 30 ;)
    Tak mi drzte palce ;))))


  • nelajsia, 3. novembra 2011 o 14:44
    Držím - určite sa vydarí....ja super....a dobrý nápad, môj syn má tiež 30...prajem krásnu oslavu


  • 07janka, 5. novembra 2011 o 11:39
    Torticka uz hotova a ozdobena ;) Trosku som sa potrapila s cokoladov na bokoch ale zvladla ;) dakujem za prianie a vasmu synovi vsetko len dobre prajem ;)


  • 07janka, 19. novembra 2011 o 15:36
    aaaaaaaaaaa dnes som ju opat pieklaaa ;))) maaa obrovsky uspech


  • nelajsia, 19. novembra 2011 o 16:54
    juj, no to je fajn, teším sa...dobrú chuť a zdravím


  • aja234, 19. januára 2012 o 17:07
    Vyskúšam...;)


  • marienka44, 15. marca 2012 o 11:44
    @Nelajsia ,prave sa chystam piect Tvoju tortu a neviem, aka ma byt velka forma. Mam 2 formy roznej velkosti. Dakujem za odpoved a drz palce, aby sa vydarila. :-)


  • nelajsia, 15. marca 2012 o 13:37
    ahoj, Marienka, formu mam mensiu... taku strednu velkost....myslim priemer 24 cm, drkzim palce... a dobru chut, je VYNIKAJÚCA


  • marienka44, 15. marca 2012 o 21:45
    Mozem potvrdit, je to skvely recept a aj glazura. Dnes som ju upiekla, naplnila, poliala glazurou a az zajtra ju ochutname. Mame rodinnu oslavu. Sacherova torta z Viedne dovezena,je vnukova najoblubenejsia v poslednej dobe. Uvidim, ako mu bude chutit tato domaca vyroba podla skveleho receptu od @Nelajsia.


  • nelajsia, 16. marca 2012 o 08:36
    teším sa, želám príjemnú oslavu, nech vám zachutí a spríjemní spoločné chvíle s pohodovými ľuďmi


  • irenaw, 17. marca 2012 o 13:55
    chcem sa tiež poďakovať za recept, korpus je jednoduchý a pritom veľmi chutný, už budem robiť sacherku len s týmto. poleva je tiež fajn, podarila sa pekná hladká, akurát pre nás je veľmi cukrová. nabudúce dám moju z čokolády a smotany. ale aj takto, s nesladenou šľahačkou, ktorá sladkosť trošku stlmila, je to výborný dezert.


  • mataliptak, 17. marca 2012 o 14:56
    tvoja sacherka vyzerá úúúúžasne ... hned zajtra ju vyskúšam alebo ešte dnes večer ... ako pozerám nie je ani náročná a chutí určite skvele ... :-)


  • marienka44, 18. marca 2012 o 11:24
    @Nelajsia , tak torta velmi chutila, podla vnuka je ako original. On kostoval pravu z Viedne, tak moze posudit. Dakujem za Tvoje prianie, oslava sa podarila, ja som mala narodeniny.


  • bambi21, 24. mája 2012 o 14:53
    Prosim, ake maslo je najlepsie dat do tejto torty? Mam okolo seba velkych kritikov, a tak ju chcem urobit co najlepsie :)


  • nelajsia, 24. mája 2012 o 19:03
    @bambi21 , ja pouzivam normalne klasicke maslo, ziadne ramy a umele tuky....tuto tortu neoklameme ...ale oplati sa investovat... dobru chut prajem


  • nesi, 13. júla 2012 o 18:11
    našla som tvoj recept na sacherovu tortu na zajtra sa ohlásili manželovi oneskorení gratulanti k narodeninám tak má čas postáť a už idem piecť vyskúšam


  • nelajsia, 13. júla 2012 o 19:06
    všetko najlepšie k narodeninám...dúfam, že neoľutuješ, recept je ozaj výborný...vždy zachutí všetkým--pekný večer


  • nesi, 14. júla 2012 o 17:50
    Milá nelajsia manžel Ti ďakuje za gratuláciu k narodeninám a píšem že z torty sa mi skoro neušlo ani ochutnať ale je výborná zjedla sa na posedenie celá všetkým chutila chválili.Recept čo som piekla doteraz bola dosť suchá a korpus nebol taký ľahučký a kyprý ako tento dodržala som všetky množstvá ingrediencii a iba jedna chybička podľa mňa že do glazúry dám nabudúce menej cukru pre mňa bola dosť sladká ale inak výborná a už mám recept uložený v KK


  • nelajsia, 14. júla 2012 o 18:39
    teším sa, ..:-) pekný večer


  • nesi, 14. júla 2012 o 20:45
    Ďakujem a Tebe tiež pekný výkend, u nás je upršaný ale teší nás lebo už bolo dlho bez dažďa a bolo veľmi sucho


  • michsamant, 7. októbra 2012 o 13:36
    @nelajsia prosim ta, aky priemer ma forma na tento rozpis? Teda, ktoru si ty pouzila?


  • michsamant, 7. októbra 2012 o 16:53
    Tak upecene z 2/3 davky, zajtra ju dorobim, uz sa tesim na nu :) Krasne vonala, ked sa piekla. Aj marhulkovy lekvar som na nu zohnala konecne.


  • nelajsia, 7. októbra 2012 o 20:15
    jaaaaj, nejaká si rýchla- nestihla som ti odpisat, Miška...ja som ju robila v takej malej forme - rozoberateľnej, priemer 24cm,
    nám veľmi chutí a nie je taká suchá, ako dostaneš vo Viedni v hoteloch...a častejšie som na FB pravdepodobne, naposledy som pridávala fotky na tvoju stranku- Ivana..:-)


  • michsamant, 8. októbra 2012 o 07:09
    Nabuduce urobim z celej davky. V pohode by sa mi zmestilo vsetko cesto, mam ju troska nizsiu. Ale nevadi :) Uz je naplnena, poliata a odpociva v chladnicke :)


  • nelajsia, 8. októbra 2012 o 08:13
    ...prajem dobrú chuť, nám chutí vždy, onedlho ju aj ja budem znova robiť, moji dospeláci majú narodeniny - obaja, pekný deň


  • michsamant, 8. októbra 2012 o 09:39
    Nemam ju krasnu ako ty a nemala som ani slahacku, ktora by s nou mala byt na tanieriku, ale aj tak je vynikajuca! Deti obycajne kolace s lekvarom nechcu, ale toto im chutilo (co ma prekvapilo - milo). A chutila aj manzelovi. Dakujem za recept :)





  • nelajsia, 8. októbra 2012 o 10:35
    Miškaaaaa!!!! veď je nádherná.... som rada, že chutila...ja sa chystám dnes znova variť podľa Tvojich úžasných receptov...placky zbožňujem, kým som nevedela o Tvojom blogu, robila som len chapati, ktore som sa naučila robit na školeni o joge- prida odtial jeden recept s mungom, kurkumou, hraskom, zemiakmi....atd


  • michsamant, 8. októbra 2012 o 10:50
    Ano, ano mungo recept pridaj, mam mungove obdobie :) a dakujem za pochvalu.


  • lmartin, 17. októbra 2012 o 23:23
    Moja manzelka zboznuje sacherku, a kedze bude mat v novembri narodeniny, tak jej ju skusim upiect podla tohto receptu, snad sa podari a bude nam chutit.


  • nelajsia, 18. októbra 2012 o 08:32
    Odporúčam.. je výborná, šťavnatá a vždy nám chutí. Všetko NAJ manželke a užite si oslavu aj s úžasnou tortičkou.... to je fajn, že aj muži sa chytajú varechy...:-)


  • lmartin, 21. októbra 2012 o 00:03
    Veru vyskusam, pozeral som jednu talianku ako robila Sacherku a islo tam uplne to iste co je v tomto recepte, aj postup bol rovnaky. Este by to chcelo nejak tu tortu ozdobit, chcelo by to take tie cokoladove trojuholnicky s napisom sacher, original sacherka ma zasa taku akoby cokoladovu pecat, ved uz cosi vymyslim, najlepsie kebych to vedel aj vyrobit.


  • tuska, 2. novembra 2012 o 09:07
    výborna torta, vyskúšala som a až na príliš riedku polevu, ktorá na torte nie a nie držať bola úžasná


  • eraserhead, 2. novembra 2012 o 09:31
    akoby ich bola mala jedna mater (jedine že by mala ........)
    » www.kochbar.de/rezept/21546/Sachertorte.html...



  • nelajsia, 2. novembra 2012 o 14:14
    @eraserhead - na začiatku som uviedla, že mám recept od kamarátky z Viedne a keďže urýchlene bolo treba pridať(na žiadosť) aj foto, pridala som aj jej foto... pekný deň


  • eraserhead, 5. novembra 2012 o 11:06
    @nelajsia z tvojej odpovede nie je jednoznačne jasné či si fotku robila ty, ak tá fotka nie je tvoja, nepríde ti to také .... príliš jednoduché a lacné?
    možné je aj to že @redakcia už netrvá na tom aby sa pridávali k receptom iba vlastné autorské fotografie


  • nelajsia, 5. novembra 2012 o 13:21
    @eraserhead , myslím, že už som odpovedala a zámerom je tu nájsť recept na niečo, čo chceme skúsiť, ochutnať, ovoňať ... myslím, že chutila mnohým, ktorí ju vyskúšali a o to ide - potešiť tým niekoho.
    Ak Ti moje príspevky nevyhovujú, pokojne ich môžeš odignorovať.


  • radox1, 5. novembra 2012 o 13:31
    mytus a marketing tohto dezertu je vacsi ako samotna chut.


  • smajliqa, 5. novembra 2012 o 13:45
    @radox.. hlupost.. ta torta je vynikajuca.. robila som ju nespocetne krat podla tohoto receptu a nikde som nejedla lepsiu.


  • michsamant, 5. novembra 2012 o 14:10
    Teda ja netusim aky je ten pravy recept, ale chut konkretne podla tohoto je vyborna. Deti obycajne zakusok, ci tortu s marmeladou odmietaju, ale tuto na moje prekvapenie jedli bez pol slova. @nelajsia ak chces, mozes pouzit ako hlavnu fotku moj obrazok.


  • nelajsia, 6. novembra 2012 o 07:50
    @radox , máš čiastočne pravdu, ale to je pri všetkom tak, nielen pri sacherke, ja som jedla vo Viedni i v hoteli Sacher, je abnormálne drahá a je suchšia, tento recept sa mi veľmi páči, je vlažná a jedlá hlavne
    @michsamant , ďakujem za podporu, to by zas bol kolotoč okolo toho, že to nie je obrázok môj, moje decká majú obe narodeniny a tak sa chystám ju znova robiť... to je v pohode,niekedy nie je čas, kopa mojich receptov nemá fotky, i ked ich robievam a spamätám sa až po tom, ako sú zošrotované...:-) že ups, fotkaaaa.... baby, krásny deň vám želám a vareškujte usilovne....


  • irenaw, 6. novembra 2012 o 09:03
    nielen mýtus a marketing, ale aj to, že máme rôzne nastavené chuťové poháriky ;-) nemusím chodiť ďaleko, celé široké príbuzenstvo sa dožaduje čokoládového krému a pištia, že im je torta bez krému suchá. a ja len túto stále dokola a nemusím ju ani volať Sacherka.


  • radox1, 6. novembra 2012 o 11:15
    aj ja som mal moznost ochutnat tuto tortu z hotela sacher.ja ten dezert nezatracujem,spolu so slahackou je celkom fajn,ale aby som sa isiel z nej zblaznit,tak to nie.ak je vasa chutnejsia ako original tak ma to len tesi,lebo cely humbuk ist koli original sacheru do viedne je nadsadeny.


  • doman, 25. novembra 2012 o 12:21
    taktiez som si raz neodpustil a ochutnal tuto tortu vo Viedni. V povodnej cukrarni ktora tam uz funguje cez 250 rokov. Jedna pani, ktoru sme tam stretli mi vravela ze original sacher torte nie je plneny, len na povrchu je poliaty horucou marhulovou marmeladou. taktiez na povrch sa leje cokolada v dvoch fazach. v prvej faze, musi byt torta v teple miestnosti aby nestuhla ihned a ostala vlacna a v druhej sa rychlo zaleje tenka vrstva a okamzite chladi.


  • maskulacik, 11. decembra 2012 o 18:24
    túto tortu som ešte nerobila , chcem sa opýtať či je jedno akú čokoládu použijem


  • violetacamorova, 12. decembra 2012 o 15:36
    Upecena v sobotu, recept na 1***** korpus vysoky, vlacny, poleva vyborna, akurat asi polovicu z nej som si odlozila, stacila mi polovica a po spojeni s dzemikom ani slahacku netreba, ale bola aj slahacka, skoda, za neviem prilozit foto. Naozaj velmi dobry recept, lebo zatial co som ochutnala boli tieto zakusky suche drobive ale tento je vyborny. Vdaka za recept. Pre @maskulacik ja som pouzila cokoladu na varenie, ale do cesta som pouzila rozne cokolady, ktore som mala doma a chcela som ich zuzitkovat. Dokonca ked som si ich rozpustala na pripravu korpusu, tak to bolo dost huste a musela som k nim pridat skoro povicu masla ktore ide do korpusu, ale vsetko bolo O.K. Vdaka @Nelajsia za vyborny recept.


  • violetacamorova, 12. decembra 2012 o 15:41
    Dokonca priatel, pre ktoreho som ju robila mi oznamil asi v pondelok, ze je zo dna na den lepsia a lepsia, lebo nam vydrzala az do dnes iba prikryta aby neoschla, sme len dvaja a je dost velka a ja som si dala kazdy den lem maly kusok :), tak zato nam vydrzala tak dlho :) Urcite sa k tomuto receptu este vratim.


  • nelajsia, 12. decembra 2012 o 20:39
    @maskulacik , ja pouzivam normalnu varovu a v poslednom case som skusala z knihy emmy tekelyovej zdravsie varianty - velmi uzasne chutia tie so 60% podielom kakaa -alebo aj viac.....
    @violetacamorova , tesim sa, ze vyslo vsetko a ze chutilo, je to naozaj famozny recept- robievam uz len podla tohto...pekne sviatky papa


  • aroooo, 14. februára 2013 o 22:11
    Pre zaujímavosť uvádzam,spomínaní Sacherovci pochádzajú zo Želiezoviec.


  • monu, 29. marca 2013 o 14:13
    nelajsia mohli by ste tam dať foto lebo som zmetená ako to má vyzerať


  • sebo, 23. augusta 2013 o 14:11
    Ahojte hľadam dôveryhodný zdroj (kniha a pod.), ktorý mi prezradí aký je rozdiel medzi Demelovou a Sacherovou tortou. Spor síce skončil už v roku 1965, no rôzne zdroje na internete uvádzajú rôzne vrstvenie marmelády. Pár poznámok k diskusii, ktorú som si preletel:
    Podľa mojich informácií Original Sacher-Torte si môžete objednať len v vo Viedni alebo Salzburgu (resp. cez internet). Na originálnu Sacherovu tortu šľahačka nepatrí, prípadne by mala na ňu byť naservírovaná až dodatočne. Pôvod Sacherovcov zo Želiezoviec ma veľmi zaujal - ak to dotyčný číta, prosím napíšte mi o tom niečo viac na mojej stránke www.i-potraviny.sk do kontaktného formulára. Mám kopec ďalších poznámok, ale nechcem všetkých unudiť dlhým textom. Viac o Sacherovej torte nájdete aj na » www.i-potraviny.sk/originalna-sacherova-torta-original-sac...
    :)


  • torticka, 1. decembra 2013 o 16:32
    včera som robila túto tortu na 25 výročník nášho sobáša. Veľmi nám chutila. Len sa tak za ňou zaprášilo.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist