Dostala som recept už dávnejšie, vyskúšala a varievam ho dodnes. Má dobrú vôňu, chuť a nedá veľa práce.
30 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso ( karé, krkovička ) narežeme ako na rezne. Vyklepeme, osolíme a okoreníme. Podľa kúskov mäsa dáme toľko cibúľ.
- 2
Do kastróla dáme olej alebo masť a na to rozprestrieme vrstvu nadrobno nakrájanej cibule. Na vrstvu cibule poukladáme plátky mäsa. Zakryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je mäso mäkké. Obrátime rezníky v polovici dusenia.
- 3
Keď mäso zmäkne, pridáme lečo a necháme spolu prevrieť. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
K přípravě obou se používají buď čerstvá rajčata a papriky, nebo lečo. V receptech na Bělehradský řízek (většinou, ne vždy) se brambory přidávají k zelenině a dusí spolu. Příprava je velmi podobná ve všech receptech. Mám zato, že původ receptu je stejný, tedy Srbsko.
@marianne69 , tiež ďakujem, skús navariť, budeš isto spokojná.....potešila si ma.
Ja tvor od prírody lenivý som si ho ešte zjednodušila. Jenskú misu vytrela masťou, naspodok opražena cibuľa, veľaaa cibule..na to plátky mäsa, na to 1/2 hrnčeka celozrnej ryže a zaliala 0,7 dl leča. Zakryla a už sa to staralo len samé o seba. Fotka nie je ktovieako vábna, ale chuť nasiaknutej ryže mäsom a lečom je vynikajúca.