Belehradský rezeň

kucharka100 - fotkakucharka100, 23. mája 2012

Dostala som recept už dávnejšie, vyskúšala a varievam ho dodnes. Má dobrú vôňu, chuť a nedá veľa práce.

30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
 podľa potreby
7  decový pohár aj so šťavou
Príloha:




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso ( karé, krkovička ) narežeme ako na rezne. Vyklepeme, osolíme a okoreníme. Podľa kúskov mäsa dáme toľko cibúľ.

  2. 2

    Do kastróla dáme olej alebo masť a na to rozprestrieme vrstvu nadrobno nakrájanej cibule. Na vrstvu cibule poukladáme plátky mäsa. Zakryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je mäso mäkké. Obrátime rezníky v polovici dusenia.

  3. 3

    Keď mäso zmäkne, pridáme lečo a necháme spolu prevrieť. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.

Diskusia k receptu

aroooo
a do lečovej omáčky sa môže pridať pár kvapiek octu....
margaretka28
Toto veľmi dobre poznám,ale pod názvom Srbský rezeň,ale ved je to jedno ako sa to volá,hlavne že to chutí,dakujem za pripomenutie,už som to dávno nerobila,:-))
astheart
Recepty na Bělehradský řízek a Srbský řízek jsou skoro shodné. Jen malé rozdíly:
K přípravě obou se používají buď čerstvá rajčata a papriky, nebo lečo. V receptech na Bělehradský řízek (většinou, ne vždy) se brambory přidávají k zelenině a dusí spolu. Příprava je velmi podobná ve všech receptech. Mám zato, že původ receptu je stejný, tedy Srbsko.
marianne69
mne sa to velmi paci,nepoznam,vyzera to chutovo vyborne a rychle a masko sa moze aj variovat s kuracim alebo morcacim...super,ukladam buduci tyzden bude
kucharka100
Ďakujem vám za komentáriky k môjmu receptu. Aj tebe
@marianne69 , tiež ďakujem, skús navariť, budeš isto spokojná.....potešila si ma.
jokin
Tvoj recept sa my páči určite vyskúšam.
palik
Je to len zlátanina názvu "Bravčový rezeň Belehradský" a receptu "Bravčový rezeň na Srbský spôsob" u jedného sa dusia so zeleninou zemiaky a u druhého sa na zelenine dusí mäso...
marianne
Dnes som ho spravila.Jednoduche a skutocne vyborne.Dala som cerstvu zeleninu.Dakujem
marianne
@kucharka100 opakovane sa k tomuto receptu vraciam a opakovane Ti zaň ďakujem:-) fakt výborné.
Ja tvor od prírody lenivý som si ho ešte zjednodušila. Jenskú misu vytrela masťou, naspodok opražena cibuľa, veľaaa cibule..na to plátky mäsa, na to 1/2 hrnčeka celozrnej ryže a zaliala 0,7 dl leča. Zakryla a už sa to staralo len samé o seba. Fotka nie je ktovieako vábna, ale chuť nasiaknutej ryže mäsom a lečom je vynikajúca.


katka78
Marianne, vyzerá to veľmi dobre, toto je recept presne pre moju maminu, najbližšie jej ho posuniem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia