Belehradský rezeň
Autor receptu: kucharka100
Dostala som recept už dávnejšie, vyskúšala a varievam ho dodnes. Má dobrú vôňu, chuť a nedá veľa práce.
30 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové mäso ( karé, krkovička ) narežeme ako na rezne. Vyklepeme, osolíme a okoreníme.
Podľa kúskov mäsa dáme toľko cibúľ.
- Do kastróla dáme olej alebo masť a na to rozprestrieme vrstvu nadrobno nakrájanej cibule.
Na vrstvu cibule poukladáme plátky mäsa.
Zakryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ nie je mäso mäkké.
Obrátime rezníky v polovici dusenia.
- Keď mäso zmäkne, pridáme lečo a necháme spolu prevrieť.
Ako prílohu podávame dusenú ryžu.