Belehradský rezeň (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Mám rada eintopf, teda jedlá v jednom hrnci, no a toto je jedno z nich. Chutné jedlo, rýchlo hotové a bez zbytočného riadu.

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karé si jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán na oleji. Potom podlejeme rezne horúcou vodou a dusíme.
  2. Z uvedených surovín si pripravíme lečo, ale nie úplne do mäkka, zelenina musí byť ešte chrumkavá. Nakoľko som mala sladkú papriku, tak som použila aj chilli papričku, aby jedlo nabralo na pikantnosti. Môžete použiť klasické rajčiny na lečo,ktoré už nie sú ktovieakej kvality, tak ja som pužila farebné shery. Ďaľšia varianta je aj zavárané lečo.
  3. Cca po pol hodine dusenia pridáme lečo k mäsu a ešte trošku podlejeme, aby bolo mäso zakryté..Medzitým si očistíme zemiaky, ktoré pokrájame na kolieska. Keď už začína mäso mäknúť, pridáme zemiaky, ak treba ešte podlejeme a dochutíme soľou. Varíme kým zemiaky nezmäknú.Tieto nám šťavu zároveň zahustia.
  4. Belehradský rezeň podávame na zemiakoch poliatych zeleninovou šťavou. Dobrú chuť!