Beignety - francúzske šišky z odpaľovaného cesta
Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 28. februára 2022
piatková príloha denníka Pravda, 28. februára 2022
Foto: Shutterstock.com
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V hrnci rozpustíme na stredne silnom ohni maslo vo vode. Pridáme soľ, múku a rýchlo miešame, kým nevznikne cesto, ktoré sa odliepa od hrnca. Odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť. Potom do cesta po jednom zašľaháme vajcia, kým cesto nebude hladké.
- 2
V hrnci rozpálime olej a smažíme v ňom kopcovité čajové lyžičky cesta. Smažíme asi 6 minút alebo kým nie sú z každej strany zlatohnedé. Každá šiška musí mať dostatok priestoru. Môžu sa prevrátiť samy alebo ich môžeme obrátiť pomocou dierkovanej lyžice, aby sa rovnomerne opekali zo všetkých strán.
- 3
Beignety necháme niekoľko minút odkvapkať na papierovom obrúsku a poprášime ich práškovým cukrom. Podávame teplé.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu