Be-Be krémeš

exotka0207 - fotkaexotka0207, 17. októbra 2011

Ostali mi bebe kekse tak som ho použila namiesto cesta. A podľa môjho názoru je tento krémeš sladší a jemnejší.

30
porcií
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 balíčky
2 balíčky
100 g
2 balíčky
800 ml
2 ks
2 ks
250 g (hera)
2 ks




Postup

  1. 1

    Svetlé Be-Be kekse poukladáme na spodok. Ja som ich poukladala na plech, ľahšie sa to prenáša.

  2. 2

    Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme práškový cukor, žĺtka, zlaté klasy, vanilkové cukre, premiešame a privedieme do varu. Keď krém zhustne, odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutý krém zmiešame s maslom a nanesieme na Be-Be kekse.

  3. 3

    Vyšľaháme šľahačku, pridáme do nej trošku cukru a nanesieme ju na krém.

  4. 4

    Na šľahačku poukladáme tmavé Be-Be kekse a dáme do chladničky tuhnúť.

Diskusia k receptu

3sandra3
presne takto isto robievam tieto krémeše, ale s rozdielom, že dávam na horné BB-keksy ešte čokoládovú polevu
hubata
Dobrý šup-šup recept: kým sa návšteva vyzuje, krémeše sú na stole.
45678
Šikovná si, vyzerajú dobre :-)
dorisa
Ukladám, nepripravovala som takýto ešte.
bibia1
ja robím tiež z bebe keksov, ale tie spodné vymením za klasické piškótové cesto a vrchné polejem čokoládou, takže sú iné :))) . Veľmi rýchly koláčik - peknučký
exotka0207
ďakujem pekne :) na druhý deň krásne zmäknú aj vrchné Be-Be kekse tak je to ešte lepšie :) a jedno čo by som doplnila, je skúsiť do šlahačky dať stužovač, aby nespadla :)
babina28
páči sa mi tvoj receptík,nemusím sa trápiť s platňami,ďakujem
exotka0207
"siminimie" Heru nenahrádzaj maslom pretože ti krém dostatočne nestuhne :)
braxi
exotka...veď v recepte píšeš, že primiešaš máslo...či???
ketty3811
Dnes so ho robila.Práve sa chladí.Zajtra si na ňom doma pochutia.:-)
katull
Jaaaaj, konecne recept, kde je komplet zozman surovin a tie su pouzite aj v navode na pripravu ;-)
.....vo viacerych chyba pocet zltkov alebo gramaz cukru
lupto
Dcéra bude mať sviatok tak ten kremeš vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia