Be-Be krémeš

exotka0207 - fotkaexotka0207, 17. októbra 2011

Ostali mi bebe kekse tak som ho použila namiesto cesta. A podľa môjho názoru je tento krémeš sladší a jemnejší.

30
porcií
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 balíčky
2 balíčky
100 g
2 balíčky
800 ml
2 ks
2 ks
250 g (hera)
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Svetlé Be-Be kekse poukladáme na spodok. Ja som ich poukladala na plech, ľahšie sa to prenáša.

  2. 2

    Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme práškový cukor, žĺtka, zlaté klasy, vanilkové cukre, premiešame a privedieme do varu. Keď krém zhustne, odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutý krém zmiešame s maslom a nanesieme na Be-Be kekse.

  3. 3

    Vyšľaháme šľahačku, pridáme do nej trošku cukru a nanesieme ju na krém.

  4. 4

    Na šľahačku poukladáme tmavé Be-Be kekse a dáme do chladničky tuhnúť.

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
ja robím tiež z bebe keksov, ale tie spodné vymením za klasické piškótové cesto a vrchné polejem čokoládou, takže sú iné :))) . Veľmi rýchly koláčik - peknučký
ďakujem pekne :) na druhý deň krásne zmäknú aj vrchné Be-Be kekse tak je to ešte lepšie :) a jedno čo by som doplnila, je skúsiť do šlahačky dať stužovač, aby nespadla :)
Jaaaaj, konecne recept, kde je komplet zozman surovin a tie su pouzite aj v navode na pripravu ;-)
.....vo viacerych chyba pocet zltkov alebo gramaz cukru

Pridaj komentár k receptu: