Bažantie prsičká v hubovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prsia z bažanta očistíme, krídlovú kosť zbavíme kože, osolíme, okoreníme a dáme na gril kožou dole. Keď je koža chrumkavá, otočíme a na miernom ohni dogrilujeme.
  2. Kaša: Mrku a paštrnák spolu uvaríme v osolenej vode. V druhom hrnci uvaríme zemiaky. Keď sú zelenina a zemiaky mäkké, prepasírujeme, premiešame, pridáme maslo, smotanu, soľ a čerstvé mleté korenie.
  3. Omáčka: Do hrnca dáme huby, zalejeme vínom a varíme, kým sa víno nezredukuje na 100 ml. Pridáme demi glace a povaríme na miernom ohni 15 minút. Zjemníme kockou studeného masla a ochutíme soľou a korením.
  4. Šalát: Bylinky a kvietky pokvapkáme brusnicovým octom, olivovým olejom a podávame.