Bažantie prsičká v hubovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Prsia z bažanta očistíme, krídlovú kosť zbavíme kože, osolíme, okoreníme a dáme na gril kožou dole. Keď je koža chrumkavá, otočíme a na miernom ohni dogrilujeme.
- Kaša: Mrku a paštrnák spolu uvaríme v osolenej vode. V druhom hrnci uvaríme zemiaky. Keď sú zelenina a zemiaky mäkké, prepasírujeme, premiešame, pridáme maslo, smotanu, soľ a čerstvé mleté korenie.
- Omáčka: Do hrnca dáme huby, zalejeme vínom a varíme, kým sa víno nezredukuje na 100 ml. Pridáme demi glace a povaríme na miernom ohni 15 minút. Zjemníme kockou studeného masla a ochutíme soľou a korením.
- Šalát: Bylinky a kvietky pokvapkáme brusnicovým octom, olivovým olejom a podávame.
|