Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept)
Autor receptu: bogar
milujem toto jedlo .... ale množstvo surovín neuvádzam záleží podľa počtu hladošov :)
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- ako prvé si dáme variť vodu na cestoviny hlavne poriadne osolenú :) a na masle si popražíme cibuľu :)
- umyté nakrájané zemiaky necháme odkvapkať ..... a dáme ich opražiť na spenenú cibuľku....
- do vriacej vody si pridáme olivový olej a cestoviny a uvaríme do mäkka :)
- zemiaky orestujeme a pridávame .......
- pripravené suroviny......
- najemno pokrájanú bazalku a na prúžky cesnak .....
- pridáme ďalej bazalku opražíme........
- papriku a vegetu.....
- všetko spolu premiešame .............
- zalejeme teplou vodou tak aby bola iba po vrch zemiakov......zakryjeme a dusíme ....
- hotové mäkké udusené zemiaky zmiešame s uvarenou cestovinou a podávame s kyslou uhorkou alebo červenou repou dobrú chuť :)