Bazalkový granadír ala Bogar (fotorecept)

Autor receptu: bogar

milujem toto jedlo .... ale množstvo surovín neuvádzam záleží podľa počtu hladošov :)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ako prvé si dáme variť vodu na cestoviny hlavne poriadne osolenú :) a na masle si popražíme cibuľu :)
  2. umyté nakrájané zemiaky necháme odkvapkať ..... a dáme ich opražiť na spenenú cibuľku....
  3. do vriacej vody si pridáme olivový olej a cestoviny a uvaríme do mäkka :)
  4. zemiaky orestujeme a pridávame .......
  5. pripravené suroviny......
  6. najemno pokrájanú bazalku a na prúžky cesnak .....
  7. pridáme ďalej bazalku opražíme........
  8. papriku a vegetu.....
  9. všetko spolu premiešame .............
  10. zalejeme teplou vodou tak aby bola iba po vrch zemiakov......zakryjeme a dusíme ....
  11. hotové mäkké udusené zemiaky zmiešame s uvarenou cestovinou a podávame s kyslou uhorkou alebo červenou repou dobrú chuť :)