Bazalková zemiaková kaša

Autor receptu: jenni

Recept jednoduchý, ale za to chutný a ozvláštni klasickú zemiakovú kašu a bude to niečo nové a možno trochu netradičné, verím že vám zachutí. :)

1
porcia
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a varíme ich v mierne osolenej vode, pokým nezmäknú. Vodu z uvarených zemiakov zlejeme.
  2. K zemiakom pridáme rastlinné mlieko (nemusí byť teplé, aspoň aby bolo vlažné), prelisovaný cesnak a lístky bazalky. Mlieko pridajte podľa toľko, akú hustú, či riedku chcete mať kašu. Všetko ešte osolíme, môžete pridať aj štipku čierneho mletého korenia.
  3. Všetko spolu zmixujeme tyčovým mixérom do hladka a pridáme jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a premiešame. Hotovú kašu môžete dozdobiť lístkami čerstvej bazalky. K zemiakovej kaši som podávala marinované a opečené údené tofu.