Bazalková zemiaková kaša
Autor receptu: jenni
Recept jednoduchý, ale za to chutný a ozvláštni klasickú zemiakovú kašu a bude to niečo
nové a možno trochu netradičné, verím že vám zachutí. :)
1 porcia |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky si ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a varíme ich v mierne osolenej vode, pokým nezmäknú. Vodu z uvarených zemiakov zlejeme.
- K zemiakom pridáme rastlinné mlieko (nemusí byť teplé, aspoň aby bolo vlažné), prelisovaný cesnak a lístky bazalky. Mlieko pridajte podľa toľko, akú hustú, či riedku chcete mať kašu. Všetko ešte osolíme, môžete pridať aj štipku čierneho mletého korenia.
- Všetko spolu zmixujeme tyčovým mixérom do hladka a pridáme jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a premiešame. Hotovú kašu môžete dozdobiť lístkami čerstvej bazalky. K zemiakovej kaši som podávala marinované a opečené údené tofu.