Banánový chlebík
Autor receptu: figovnik
www.figovnik.com
60 minút príprava |
45-55 minút na 180-200 °C |
Postup- * banány by mali byť čo najzrelšie, úplne hnedé. Kľudne hocikedy keď máte doma banány ktoré sú už skoro na vyhodenie, tak ich dajte do mrazničky a potom ich hocikedy použite v tomto recepte. Pred pečením vybrať na pár hodín vymraziť.
- Maslo a cukor rozmiešame v miske. Pridáme vajíčka a ďalej šlaháme mixérom. Pridáme banány (roztlačené) a jogurt. Poriadne zamiešame. V druhej miske si rozmiešame sódu bikarbonu s múkou. Pridáme do zmesi a všetko spolu dobre rozmiešame.
- Nakoniec pridáme orechy, hrozienká alebo iné. Vylejeme do maslom vytretej formy. Pečieme na 180 – 200 °C približne 45 minút až hodinu. Kontrolujeme špajlou.
|