Banánový chlebík podľa Renáty Brimich Špačkovej videorecept
Moderátorka a redaktorka Renáta Špačková nám upiekla fantastický banánový chlebík. Nechajte sa aj vy inšpirovať jej receptom.
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| 4 ks prezreté |  | 
| 3 ks |  | 
| štipka |  | 
| 1/2 ČL |  | 
| 1/2 ČL |  | 
| 1/2 ČL |  | 
| 230 g |  | 
| 1/2 ČL |  | 
| 1 ČL bez fosfátov |  | 
| podľa chuti |  | 
| podľa potreby |  | 
| Na ozdobenie: | |
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Tri očistené banány vidličkou roztlačíme, pridáme vajíčka a dobre premiešame. 
- 2
V osobitnej nádobe dôkladne premiešame múku, koreniny, soľ, sódu bikarbónu a prášok do pečiva. 
- 3
Múčnu zmes zmiešame s banánovou hmotou a pridáme vopred v rume namočené hrozienka. Takto pripravené cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. 
- 4
Na vrch ešte položíme zvyšný banán pozdĺžne prekrojený na polovice. 
- 5
Dáme piecť do rúry predhriatej na 170 °C na približne 50 minút. 
- 6
Podávame s ovocím a vyšľahanou šľahačkou. Dozdobíme mätou. Tiež banánový koláč:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu