Banánový chlebík
Banánový chlebík podľa moderátorky Katky Brychtovej
Autor receptu: redakcia
Dcéra obľúbenej moderátorky má odmalička rada banány aj čokoládu a tieto dve ingrediencie sa v tomto banánovom chlebíku dokonale spájajú.
5 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 175 °C a formu na srnčí chrbát alebo bábovku vymastíme. Maslo miešame s cukrom, kým nevznikne nadýchaná masa. Postupne pridáme vajcia a dobre vymiešame.
- Banány rozmixujeme ponorným mixérom alebo roztlačíme vidličkou, zmiešame s jogurtom a pridáme
k zmesi.
- V inej miske premiešame múky s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Sypkú zmes po častiach pridáme k banánovej zmesi a miešame, kým sa všetko pekne nespojí.
- Nakoniec prisypeme nasekanú čokoládu a podrvené orechy alebo mandle. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 60 minút.
- Po vytiahnutí z rúry koláč necháme aspoň 20 minút stáť.