Banánový chlebík

Banánový chlebík podľa moderátorky Katky Brychtovej

Autor receptu: redakcia

Dcéra obľúbenej moderátorky má odmalička rada banány aj čokoládu a tieto dve ingrediencie sa v tomto banánovom chlebíku dokonale spájajú.

5
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 175 °C a formu na srnčí chrbát alebo bábovku vymastíme. Maslo miešame s cukrom, kým nevznikne nadýchaná masa. Postupne pridáme vajcia a dobre vymiešame.
  2. Banány rozmixujeme ponorným mixérom alebo roztlačíme vidličkou, zmiešame s jogurtom a pridáme k zmesi.
  3. V inej miske premiešame múky s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Sypkú zmes po častiach pridáme k banánovej zmesi a miešame, kým sa všetko pekne nespojí.
  4. Nakoniec prisypeme nasekanú čokoládu a podrvené orechy alebo mandle. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 60 minút.
  5. Po vytiahnutí z rúry koláč necháme aspoň 20 minút stáť.