Banánová kaša bez varenia, bez mlieka, bez lepku
Foto: mrdanny
Veľmi jednoduché, rýchle, sýte a zdravé jedlo z bežných surovín s použitím minima riadu.
porcia
Postup
-
1
Do hlbokého taniera vložíme ošúpané dozreté banány, popicháme vidličkou z oboch strán a popučíme. Ak sú banány dosť veľké, tak stačia dva. Ak sú stredne veľké, tak napr. 2 a pol. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame.
- 2
Posypeme kokosom a pridáme asi za lyžičku kakaa. Opatrne premiešame vidličkou.
- 3
Posypeme mandľami, ktoré boli vopred namočené vo vode 8 hodín. Navrch môžeme použiť akékoľvek iné orechy, semienka alebo ovocie. Ak nemám citrónovú šťavu, nahrádzam ju kyselinou citrónovou alebo šťavou z iného citrusu, kokos sa dá nahradiť mletými orechmi, kakao karobom, a prípadne časť alebo všetky banány jablkovým pyré.
- 4
Dobrú chuť :)
Tiež kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu