Balotínka z prepeličky na hráškovom pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Prepeličku vykostíme tak, aby zostala spodná stehenná kosť, osolíme, okoreníme, pretrieme kuracím fášom kvôli spojivu (všetky ingrediencie na fáš rozmixujeme, až vznikne kaša), pre mozaiku môžeme použiť čerstvý
špenátový list.
- Pridáme čerstvý tymian, zabalíme v tvare valčeka do fólie a ešte do alobalu, pretože ho budeme piecť pri teplote 160 °C 12-16 minút.
- Hráškové pyré: slaninku nakrájame na jemné rezance, prudko orestujeme, pridáme zelený hrášok, podlejeme smotanou, pridáme tymian a mätu a pomaly redukujeme smotanu. Hrášok rozmixujeme, prepasírujeme cez jemné sitko a pyré je hotové.
- Náš tip: Podávame s nasledovnou omáčkou: Zredukujeme základnú divinovú šťavu, podlejeme vínom sherry, dohustíme studeným maslom, prehrejeme a precedíme cez jemné sitko.
|