Baklažánoví ježkovia (fotorecept)

Autor receptu: angelheart

Nápad je z knihy Recepty na fajn časy od MUDr. Bukovského, ja som však použila iné suroviny a vlastne ... každý môže použiť to, čo má doma a čo má rád :)

2
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažán rozrežeme na polovicu a rozkrájame do tvaru vejára, jednotlivé plátky by mali mať zhruba 1 cm. Osolíme a necháme odležať.
  2. Nakrájame na plátky papriku, paradajku (tú som zabudla odfotiť), asi 3/4 cibule a potom nadrobno zvyšok cibule a cesnak. Všetku zeleninku trochu osolíme. Môžeme použiť aj cuketu, huby, čokoľvek, čo máme radi :)
  3. Po nakrájaní zeleninky sa vrátime k baklažánom. Vodu, ktorú pustia, vylejeme, baklažány umyjeme a preložíme na vymastený plech. Do jednotlivých zárezov kladieme pripravenú zeleninu.
  4. Vrch posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou, cesnakom a majoránkou. Prílohu sme mali opekané zemiaky, vhodné je aj celozrnné pečivo.
  5. Asi po 20 minútach sú zemiaky aj baklažány hotové, môžeme papať. Ja som nestihla odfotiť porcie na tanieri, tak aspoň foto na plechu :) Dobrú chuť!