Baklažánoví ježkovia (fotorecept)
Autor receptu: angelheart
Nápad je z knihy Recepty na fajn časy od MUDr. Bukovského, ja som však použila iné suroviny a vlastne ... každý môže použiť to, čo má doma a čo má rád :)
2 porcie |
20 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Baklažán rozrežeme na polovicu a rozkrájame do tvaru vejára, jednotlivé plátky by mali mať zhruba 1 cm. Osolíme a necháme odležať.
- Nakrájame na plátky papriku, paradajku (tú som zabudla odfotiť), asi 3/4 cibule a potom nadrobno zvyšok cibule a cesnak. Všetku zeleninku trochu osolíme. Môžeme použiť aj cuketu, huby, čokoľvek, čo máme radi :)
- Po nakrájaní zeleninky sa vrátime k baklažánom. Vodu, ktorú pustia, vylejeme, baklažány umyjeme a preložíme na vymastený plech. Do jednotlivých zárezov kladieme pripravenú zeleninu.
- Vrch posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou, cesnakom a majoránkou. Prílohu sme mali opekané zemiaky, vhodné je aj celozrnné pečivo.
- Asi po 20 minútach sú zemiaky aj baklažány hotové, môžeme papať. Ja som nestihla odfotiť porcie na tanieri, tak aspoň foto na plechu :)
Dobrú chuť!