Chuťovky

Baklažánové veže (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, koľko veží chceme.
  2. Baklažán opláchneme a nakrájame na cca 7 mm kolieska. Koliesko osolíme, pokvapkáme olejom, položíme plátok syra, plátok šunky. A zas baklažán, posoliť, dať olej, syr, šunku. Opakujeme, stačia na seba dať 4 baklažány, končíme syrom, ktorý sa počas pečenia roztečie. Keď namiesto syra použijeme bryndzu, netreba baklažán osoliť.
  3. Vežu prepichneme špajlou. Je lepšie použiť dve špajle na jednu vežu, pretože veža počas pečenia padá na jednu stranu.
  4. Podlejeme trochou vody, pekáč zakryjeme a pečieme pri 180 st. C 1 hodinu.