Chuťovky
Baklažánové veže (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, koľko veží chceme.
- Baklažán opláchneme a nakrájame na cca 7 mm kolieska. Koliesko osolíme, pokvapkáme olejom, položíme plátok syra, plátok šunky. A zas baklažán, posoliť, dať olej, syr, šunku. Opakujeme, stačia na seba dať 4 baklažány, končíme syrom, ktorý sa počas pečenia roztečie. Keď namiesto syra použijeme bryndzu, netreba baklažán osoliť.
- Vežu prepichneme špajlou. Je lepšie použiť dve špajle na jednu vežu, pretože veža počas pečenia padá na jednu stranu.
- Podlejeme trochou vody, pekáč zakryjeme a pečieme pri 180 st. C 1 hodinu.
|