Baklažánové rolky s mozzarellou
Autor receptu: elixir
So zemiakom plneným kyslou smotanou, zeleninou a klíčkami.
2 porcie |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažán umyjeme a nakrájame ho po dĺžke na približne pol centimentra hrubé plátky. Mne ich vyšlo desať, plus dva okraje. Nasolíme ich a necháme 30 minút postáť.
- Po uplynutí času ich osušíme, posypeme čiernym korením z jednej strany a na rozpálenej panvici ich opražíme do zlato-hneda, pod každý plátok vždy kvapneme trochu oleja. Zemiaky dáme variť v šupke.
- Mozarellu rozkrojíme na štvrtiny - prekrojíme raz na plocho a potom ešte cez stred. Štvrtiny potom rozkrájame na podlhovasté kúsky, a okolo každého zrolujeme plátok baklažánu. Rolky ukladáme na pekáč a pečieme v predohriatej rúre približne 15 minút.
- Zmiešame kyslú smotanu s olivovým olejom a umytou, očistenou a na drobno pokrájanou zeleninou. Dochutíme soľou. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame, klíčky opláchneme.
- Upečené rolky posypeme petržlenom a podávame s vareným zemiakom, ktorý rozkrojíme na polovice, naplníme smotanovo-zeleninovou plnkou a dozdobíme klíčkami.
- Rolky sa dajú podávať aj samé ako predjedlo, dajú sa ešte pokvapkať olivovým olejom.