Baklažánové karí
	        Autor receptu: martinis
	         
	        
	        Karí je vynikajúce jedlo, ktoré sa pripravuje po celom svete a aj vďaka tomu má mnoho 
obmien - zeleninové či mäsové, pálivé, aj menej, zložité aj jednoduché. Tentokrát jedno 
vegetariánske - z baklažánu, paradajok a výborných korenín.
| 		  
				  	  
				  	1 porcia  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Keď pripravujete karí, vždy musí mať výraznú chuť a pri bezmäsitých variantách obzvlášť. Dôležité teda dnes budú koreniny aj postup ich úpravy. Najprv si však pripravme cibule : očistíme ich, prekrojíme a pokrájame nadrobno. 
 - Na veľkú panvicu dáme lyžicu masla, či rastlinného oleja. Malo by sa používať ghí, ale ja som ho zatiaľ neskúšal pripraviť. Roztopíme ho a minútu v ňom smažíme škoricu. Skvelá, voňavá kombinácia :)
 - Pridáme aj cibuľu a bobkový list, na strednom plameni osmážame, až kým nechytí cibuľa peknú farbu. Pridáme mleté čili, mletý koriander aj karí korenie. Zamiešame a opekáme 5 minút, zatiaľ si môžme nakrájať paradajky aj baklažán na zhruba rovnako veľké kúsky.
 - Po piatich minútach pridáme paradajky, baklažán aj čili papričku. Čerstvú som po ruke nemal, rozdrvil som dve sušené. Osolíme, zamiešame a povaríme na slabšom strednom plameni 20 minút, kým sa všetky chute dokonale neprepoja a zelenina nezmäkne. 
 - Toto jedlo vždy podávam horúce a ideálne bez prílohy, pretože kto by ju zvládol, tak klobúk dolu :)) Chutná večera pre priateľov korenených a pikantných jedál, ktorí oželejú mäso :-)
 - Môj tip : Ak použijete namiesto masla či ghí rastlinný olej, získate plnohodnotné vegánske jedlo.