Baklažánová nátierka

Autor receptu: maartina

Recept som našla na jednom blogu ...a ako vždy, niečo som ubrala, niečo zasa pridala a vznikla výborná nátierka ...ten "môj" z nej ani neochutnal, baklažán síce vždy zje, no keď si ho má natrieť na chlieb, tak krúti nosom ...nevadí, aspoň zostalo viac mne :)

Postup

  1. Na oleji som opražila pretlačený cesnak, pridala na kocky nakrájaný baklažán a nechala dusiť asi 15min. Olej počas dusenia som po troške pridávala, lebo baklažán ho všetok vsaje a potom sa to rýchlo pripeká. Keď je mäkký, pridala som šľahačkovú smotanu, v pôvodnom recepte je uvedená smotana na varenie, no ja som ju práve doma nemala. Necháme už iba prejsť varom, osolíme, okoreníme. Po vychladnutí som pridala petržlenovú vňať, kocku taveného syra a rozmixovala.