Baklažánová delikatesa (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažán nakrájajte na plátky hrubé asi centimeter, osoľte a nechajte asi 20 minút vypotiť. Potom kúsky utrite a obaľte v zmesi hladkej múky a malého množstva mletého čierneho korenia.
  2. Obalené kúsky rýchlo opečte na oleji
  3. preložte do inej ohňovzdornej nádoby a zalejte šľahačkovou smotanou. Na stredne veľký baklažán som použila cca 2 dcl smotany. Aj tú trocha osoľte, jedlo priveďte k varu a na miernom ohni duste pár minút, kým baklažán úplne zmäkne a smotana sa redukuje. Sem-tam premiešajte.
  4. Takto vyzerá hotové jedlo
  5. Žiadalo sa mi posypať ho posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, dodala mu skvelú chuť
  6. Prílohou môže byť čerstvé pečivo alebo varené či pečené zemiaky. Komu ako. Nám chutilo so žemľami.