Baklažánová delikatesa (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažán nakrájajte na plátky hrubé asi centimeter, osoľte a nechajte asi 20 minút vypotiť. Potom kúsky utrite a obaľte v zmesi hladkej múky a malého množstva mletého čierneho korenia.
- Obalené kúsky rýchlo opečte na oleji
- preložte do inej ohňovzdornej nádoby a zalejte šľahačkovou smotanou. Na stredne veľký baklažán som použila cca 2 dcl smotany. Aj tú trocha osoľte, jedlo priveďte k varu a na miernom ohni duste pár minút, kým baklažán úplne zmäkne a smotana sa redukuje. Sem-tam premiešajte.
- Takto vyzerá hotové jedlo
- Žiadalo sa mi posypať ho posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, dodala mu skvelú chuť
- Prílohou môže byť čerstvé pečivo alebo varené či pečené zemiaky. Komu ako. Nám chutilo so žemľami.