Baklažán zapečený s brokolickou a kuracími srdiečkami

phoebe24 - bez fotkyphoebe24, 24. apríla 2014
Baklažán zapečený s brokolickou a kuracími srdiečkami
Foto: phoebe24

Viem, ze receptov na zapeceny baklazan tu je vela, ale chcem sa podelitc aj o moj kulinarsky pocin s touto zeleninou...

30 minút
príprava
30 + 10 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
250 g
250 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklazan prekrojime, narezeme, nechame odtiect a potom dame asi na 10 min predpiect do rozohriatej rury.

  2. 2

    Medzitym si uvarime srdiecka, staci len nakratko, brokolicu, nasekame cibulu a cesnak. Uvarene srdiecka potom poprekrajujeme a brokolicu nakrajame na mensie kusky.

  3. 3

    Predpeceny baklazan vydlabeme a jadro primiesame k zmesi z brokolice, srdiecok, cibule a cesnaku. Pridame este na kocky nakrajany syr. Tymto naplnime polovice baklazanu.

  4. 4

    Zvysok zmesi volne rozlozime do zapekacej misy. Vsetko potom jemne prelejeme olivovym olejom a na vrch posypeme slnecnicou. Pecieme asi na 20 min po alobalom a 10 min bez.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
toto je naozaj odvazne, lebo je tu vela odporcov vnutornosti, viem si to predstavit,, uvarit srdcia v polievke a potom takto pouzit, a mozno nejaky aromatickejsi syr, balkan alebo nivu, to uz si zivo predstavujem :) recept pekny aj fotka pekna :)

Pridaj komentár k receptu: