Baklažán a cuketa zapekané so syrom fotorecept
Foto: lucietta
Výborné, jednoduché, hlavne v lete, keď máme domácu zeleninku. Táto verzia je bezmäsitá, ak vám tam bude chýbať, stačí doplniť 100 g šunky.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Baklažán si umyjeme a nakrájame na kolieska aj so šupkou.
-
2
kolieska osolíme a pokvapkáme citronovou šťavou, aby nezhnedli
-
3
pred prípravou baklažán opláchneme, odplaví sa prípadná horkosť
-
4
Misu vymastíme maslom, poukladáme baklažán, ktorý posypeme grilovacím korením
-
5
na to poukladáme na kolieska nakrájané paradajky, nasekaný cesnak a syry nakrájané na plátky
-
6
na to uložíme ošúpanú a na kolieska nakrájanú cuketu a šampiňóny a osolíme
-
7
na vrch opäť baklažán, posypný grilovacím korením. Dáme do rúry piecť
Diskusia k receptu