Baklažán a cuketa zapekané so syrom fotorecept

lucietta - fotkalucietta, 5. februára 2014
Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept)
Foto: lucietta

Výborné, jednoduché, hlavne v lete, keď máme domácu zeleninku. Táto verzia je bezmäsitá, ak vám tam bude chýbať, stačí doplniť 100 g šunky.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
5 ks
2 ks
1 ks
1 ks
1 strúčik
100 g




Postup

  1. 1

    Baklažán si umyjeme a nakrájame na kolieska aj so šupkou.

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kolieska osolíme a pokvapkáme citronovou šťavou, aby nezhnedli

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pred prípravou baklažán opláchneme, odplaví sa prípadná horkosť

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Misu vymastíme maslom, poukladáme baklažán, ktorý posypeme grilovacím korením

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na to poukladáme na kolieska nakrájané paradajky, nasekaný cesnak a syry nakrájané na plátky

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na to uložíme ošúpanú a na kolieska nakrájanú cuketu a šampiňóny a osolíme

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na vrch opäť baklažán, posypný grilovacím korením. Dáme do rúry piecť

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
Cuketu a baklažán milujem zapekané na každý spôsob.Pekný recept.
frezia68
Aj bez šunky,originál by mi chutil a v lete robím podobné.Chutné jedlo a vďačné na rôzne variácie :-)
jujoska
pekny recept, vyborne to ochuti ten zapeceny hermelin, ja by som ho tam dala aj viac
lucsar
práve som túto dobrôtku vytiahla z rúry tak som zvedavá :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia