Baklažán a cuketa zapekané so syrom fotorecept

lucietta - fotkalucietta, 5. februára 2014
Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept)
Foto: lucietta

Výborné, jednoduché, hlavne v lete, keď máme domácu zeleninku. Táto verzia je bezmäsitá, ak vám tam bude chýbať, stačí doplniť 100 g šunky.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
5 ks
2 ks
1 ks
1 ks
1 strúčik
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán si umyjeme a nakrájame na kolieska aj so šupkou.

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kolieska osolíme a pokvapkáme citronovou šťavou, aby nezhnedli

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pred prípravou baklažán opláchneme, odplaví sa prípadná horkosť

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Misu vymastíme maslom, poukladáme baklažán, ktorý posypeme grilovacím korením

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na to poukladáme na kolieska nakrájané paradajky, nasekaný cesnak a syry nakrájané na plátky

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na to uložíme ošúpanú a na kolieska nakrájanú cuketu a šampiňóny a osolíme

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na vrch opäť baklažán, posypný grilovacím korením. Dáme do rúry piecť

    Baklažán a cuketa zapekané so syrom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: