Baklava s medovo-pomarančovým sorbetom
Imre Bindics a Jozef Szerencsés
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 17. februára 2014
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 17. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Orechy, pistácie, škoricu a práškový cukor pomiešame. Na doske pripravíme cesto, potrieme ho roztopeným maslom, pridáme ďalšie cesto, tiež ho potrieme maslom a urobíme to ešte raz.
- 2
Potom dáme cesto do plechu, natierame ho plnkou, ešte raz zopakujeme prípravu cesta s maslom, položíme ho na plnku, potom zase dáme plnku a nakoniec ešte raz cesto s maslom. Ešte v plechu baklavu nakrájame na menšie kúsky a pečieme 40 minút v rúre na 150 °C.
- 3
Pomarančovú šťavu, glukózu, med a cukor zohrejeme, necháme vychladnúť a dáme do mrazničky. Po stuhnutí naporciujeme na tanier ako doplnok k baklave.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu