Baklava s medovo-pomarančovým sorbetom

Imre Bindics a Jozef Szerencsés
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 17. februára 2014
Baklava s medovo-pomarančovým sorbetom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

2 balenia
2 ks
400 g
120 g
150 g
100 + 300 g
200 g
1 čl
250 g
2 ks
5 pl




Postup

  1. 1

    Orechy, pistácie, škoricu a práškový cukor pomiešame. Na doske pripravíme cesto, potrieme ho roztopeným maslom, pridáme ďalšie cesto, tiež ho potrieme maslom a urobíme to ešte raz.

  2. 2

    Potom dáme cesto do plechu, natierame ho plnkou, ešte raz zopakujeme prípravu cesta s maslom, položíme ho na plnku, potom zase dáme plnku a nakoniec ešte raz cesto s maslom. Ešte v plechu baklavu nakrájame na menšie kúsky a pečieme 40 minút v rúre na 150 °C.

  3. 3

    Pomarančovú šťavu, glukózu, med a cukor zohrejeme, necháme vychladnúť a dáme do mrazničky. Po stuhnutí naporciujeme na tanier ako doplnok k baklave.

Diskusia k receptu

izabella929
@Imre Bindics...poznám tvoju prácu z TV obrazovky...si veľmi šikovný kuchár aj pekár...chválim tvoje dielo.)..Baklava je mojim obľúbeným zákuskom a tento vyzerá báječne.-)veľa zdaru...
mamatata2
Baklavu som jedla len raz v živote, ale bola úžasná, verím, že aj táto, recept si ukladám.
evanaaa
Po baklave som vždy túžila ( aj teraz), ale premrhala som ten čas, kedy som ju ešte mohla jesť, teraz je už neskoro, na moju škodu. Ale chuť na ňu zostáva stále......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia