Baklava s medovo-pomarančovým sorbetom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup- Orechy, pistácie, škoricu
a práškový cukor pomiešame.
Na doske pripravíme cesto,
potrieme ho roztopeným maslom,
pridáme ďalšie cesto, tiež
ho potrieme maslom a urobíme
to ešte raz.
- Potom dáme cesto do plechu,
natierame ho plnkou, ešte
raz zopakujeme prípravu cesta
s maslom, položíme ho na plnku,
potom zase dáme plnku a nakoniec
ešte raz cesto s maslom.
Ešte v plechu baklavu nakrájame
na menšie kúsky a pečieme 40
minút v rúre na 150 °C.
- Pomarančovú šťavu, glukózu,
med a cukor zohrejeme,
necháme vychladnúť a dáme do
mrazničky. Po stuhnutí naporciujeme
na tanier ako doplnok
k baklave.
|