Baklava s medovo-pomarančovým sorbetom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Orechy, pistácie, škoricu a práškový cukor pomiešame. Na doske pripravíme cesto, potrieme ho roztopeným maslom, pridáme ďalšie cesto, tiež ho potrieme maslom a urobíme to ešte raz.
  2. Potom dáme cesto do plechu, natierame ho plnkou, ešte raz zopakujeme prípravu cesta s maslom, položíme ho na plnku, potom zase dáme plnku a nakoniec ešte raz cesto s maslom. Ešte v plechu baklavu nakrájame na menšie kúsky a pečieme 40 minút v rúre na 150 °C.
  3. Pomarančovú šťavu, glukózu, med a cukor zohrejeme, necháme vychladnúť a dáme do mrazničky. Po stuhnutí naporciujeme na tanier ako doplnok k baklave.