Bagetky s olivami fotorecept
Manžel si kupovával olivové bagetky v obchode a raz sa ma opýtal: A ty by si to nedokázala upiecť? Pravdaže to dokážem, bola moja suverénna odpoveď. Prvý raz som mala obavy, či sa mi podaria, ale nemusela som sa hanbiť, podarili sa. A teraz ich pečiem pravidelne.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
450 g |
|
1 PL |
|
21 g |
|
300 ml vlažná |
|
4 Pl |
|
150 g |
|
troška |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V 1 dl vlažnej vody s trochou cukru rozpustíme pol kocky droždia a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, pridáme kvások, soľ, zvyšok vody, olej a vypracujeme cesto. Olivy scedíme, najlepšie je už kúpiť pokrájané, pridáme do cesta.
-
2
Premiesime všetko spolu. Podľa potreby podsypeme ešte múkou. Zakryjeme a necháme vykysnúť.
-
3
Asi po 40 minútach.
-
4
Cesto rozdelíme na 8 častí.
-
5
Vytvarujeme valčeky.
-
6
Preložíme na plech s papierom a necháme podkysnúť asi 15 minút.
-
7
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 30 minút. Na spodok rúry dávam misku s vodou.
-
8
Necháme vychladnúť na mriežke. Určite sa dajú upiecť aj väčšie, napr. 4 kusy. To som neskúšala, nám chutia také menšie. Vyskúšajte, ak vás recept zaujal.
Áno, po upečení sa môžu pretrieť vodou. Ale niekedy zabudnem a nič sa nestane.
Prijemny zbytok nedele.
Super ich máš. Ja som to tušila, že aj štyri budú dobré. Dokonca konštatujem, že sú asi lepšie ako 8 kusov. Najbližšie urobím 4, už sa teším a ďakujem za krásne foto.
Tento raz som urobila dve bagetky.
Vyborny recept, dakujeme cela rodina.
Tak to už nie sú bagetky, ale bagety. Zas si ma inšpirovala, najbližšie urobím aj ja dve, tiež ich robím veľmi často.