Bagel so syrom
Autor receptu: ejiku
Videla som to v Írsku.
(tento recept nájdete aj tu: www.nosalty.hu,,www.toprecepty.sk /som registrovaná na týchto stránkach/).
4 porcie |
30 minút príprava |
2 minút+20 minút minút na 180°C °C |
Postup
- Polovicu syra dáme stranou.Zvyšok syra spolu s ostatnými prísadami dáme do domácej pekárni a podľa pokynov programu spravíme(program na hnetenie).
Keď je cesto hotové vyberieme z pekárni na dosku.Rozdelíme na 8 ks.Vypracujeme v tvare prstenca(stlačíme dieru uprostred).
3 litre vody,1 polievková lyžica cukru dáme zovrieť.Akonáhle dôjde k varu, vložíte bagely.Obe strany pol minút varíme.
Vyberieme,1 minút necháme odležať.S vajcom potreme,posypeme syrom (podľa chuti a sezamovými semienkami alebo makom).Bagely vložíme na panvicu vysypané kukuričnou múkou pečieme v predhriatej rúre dozlatista.