Bagel so syrom

Autor receptu: ejiku

Videla som to v Írsku. (tento recept nájdete aj tu: www.nosalty.hu,,www.toprecepty.sk /som registrovaná na týchto stránkach/).

4
porcie
30 minút
príprava
2 minút+20 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

Postup

  1. Polovicu syra dáme stranou.Zvyšok syra spolu s ostatnými prísadami dáme do domácej pekárni a podľa pokynov programu spravíme(program na hnetenie). Keď je cesto hotové vyberieme z pekárni na dosku.Rozdelíme na 8 ks.Vypracujeme v tvare prstenca(stlačíme dieru uprostred). 3 litre vody,1 polievková lyžica cukru dáme zovrieť.Akonáhle dôjde k varu, vložíte bagely.Obe strany pol minút varíme. Vyberieme,1 minút necháme odležať.S vajcom potreme,posypeme syrom (podľa chuti a sezamovými semienkami alebo makom).Bagely vložíme na panvicu vysypané kukuričnou múkou pečieme v predhriatej rúre dozlatista.