Foto: tatranka
Za vianočné pečivo som získala na Vareche,bábovkovú formu.Chcela som ju vyskúšať.Je iná ako moje.Tak som sa rozhodla upiecť v nej.Vybrala som si jednoduchú Zobraziť celý popisZa vianočné pečivo som získala na Vareche,bábovkovú formu.Chcela som ju vyskúšať.Je iná ako moje.Tak som sa rozhodla upiecť v nej.Vybrala som si jednoduchú trenú bábovku,ktorá je hneď pripravená na pečenie. Výsledok ma potešil.
príprava
na 170-150 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
100 g -letná |
|
4 ks |
|
pol |
|
celý balíček |
|
2 pol.lyžice |
|
z jedného citróna |
|
70 g |
|
70 g |
|
1 lyžica na vymazanie formy |
|
ozdoba: | |
balíček - hotová |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Potrebné ingrediencie.
-
2
Nezabudnúť na vymazanie formy,vraj netreba,ale takto mám istotu,že krásne z formy vybehne./ Aj sa tak stalo/
-
3
Do múky primiešam prášok do pečiva.Práškový cukor,vanilkový cukor,hrozienka,citrónovú kôru a posekané orechy.Všetko zamiešam.Je to vlastne všetko sýpka hmota.
-
4
4 vajíčka si rozdelím na bielka a žĺtka.Ku žĺtkam nalejem vodu,olej.Prešľahám.Pridám celú sýpku zmes,prešľahám.
-
5
Vyšľahám 4 bielka so štipkou soli.Postupne pridávam do žĺtkovej zmesi.Premiešam.
-
6
Po naliati 3/4 žĺtkovej zmesi do formy,zrovnám ju vo forme.Do 1/3 žĺtkovej zmesi pridám kakao,premiešam a lyžicou nanesiem tmavé cesto na vrch svetlej zmesi.Trochu formou zatrasiem,aby tmavá zmes prenikla do svetlého cesta. Dám do vyhriatej rúry na 170 stupňov.Po 20 minútach teplotu stiahnem na 160 -150 stupňov a pečiem ešte 40 minút. Po vyklopení,stačí bábovku len pocukrovať,kombináciou práškového a vanilkového cukru.
-
7
Ja som tento krát použila hotovú čoko-polevu a hoblinky marcipánu.Je potom šťavnatejšia a voňavejšia.
-
8
Pokrájaná po schladení.
-
9
A už len chutnú kávičku k dobrej bábovke.
Recept na bábovku mám hádam aj 4o rokov.Je to jeden z najstarších receptov v mojom zošite receptov.
@bejgi no presne rok plechovky asi neviem povedať,ale tiež asi 30 rokov má.Stále ju používam len na kakao.
Som rada,že sa vám bábovka páči.
Teší ma,že sa ti moje recepty páčia.
pekne sa ti podarila, aj fotky parádne... veď ako vždy :-)
@tinca veru takú plechovku od kakaa mám aj ja...
Plechovka, keď si dobre spomínam, tak to bolo holandské kakao s TUZEXU. No mne sa už nezachovala...((
@zdezda ja tiež radšej pečiem na plech.No chcela so si vyskúšať,novú formu.
@janger Ďakujem.
@orchidea skús,myslím,že budeš spokojná!