Bábovka s ovsenými vločkami

aininka - fotkaaininka, 28. októbra 2012
Bábovka s ovsenými vločkami
Foto: aininka

Nieviem, odkial mam recept, je celkom mozne, ze odtialto, tak sa dopredu ospravedlnujem, ak som ho niekomu ukradla!

10 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

3 hrnčeky
1 hrnček
3 ks
1/2 hrnčeka
150 g
1 ks
1 ks
štipka
 na vymastenie formy




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky rozdrvíme v mixéri. Do misky dáme rozdrvené vločky, cukor, vajcia, olivový olej, biely jogurt, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli, nastúhanú citrónovú kôru, nasekané vlašské orechy a hrozienka. Všetky ingrediencie spolu premiešame a vylejeme do maslom vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Formu vysypeme rozdrvenými ovsenými vločkami. Pečieme 45 minút pri teplote 150 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu

tiziana
nestačilo by len 1/2 hrnčeka oleja? hrnček sa mi zdá naozaj veľa, možno by sa tá druhá polovica oleja dala nahradiť mliekom...možno vyskúšam :)
martamm
Vyskúšam, tiež polovicu oleja nahradím mliekom...
afataga
uz tu bol bud taky isty alebo velmi podobny, skusila som, no moc ma neohurila, bola strasne mastna, tak kto bude piect, doporucujem dat iba polovicu oleja
evanaaa
Bábovka sa mi páči, s tým olejom by som aj ja súhlasila, ale ešte by som ho zamenila za iný, olivový sa mi sem nehodí, ten skôr do zeleninových jedál, má zvláštnu príchuť, neviem, či by neovplyvnil aj chuť tej bábovky.
aininka
jaaaj, ten olej je preklep, aj ja davam iba polovicu hrnceka :-D. My sme na olivovy olej zvyknuty, takze nam ta prichut ani v kolacoch uz nevadi. Ja na nom peciem aj palacinky. .-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia