Bábovka s obrázkom fotorecept
Foto: eruska25
Bábovka pečená vo forme na biskupský chlebík. Trochu pracnejšia, ale lahodí aj oku, aj jazyku. Manželova reakcia: Wau, ako si tam tú kačičku dostala? Zobraziť celý popisBábovka pečená vo forme na biskupský chlebík. Trochu pracnejšia, ale lahodí aj oku, aj jazyku. Manželova reakcia: Wau, ako si tam tú kačičku dostala? Nuž...v podstate jednoducho.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Tmavé cesto: | |
100 g |
|
90 g |
|
2 ks |
|
1/2 bal |
|
35 g |
|
20 g |
|
125 g |
|
Svetlé cesto: | |
250 g |
|
1 bal |
|
100 g |
|
200 g |
|
160 g |
|
1 ČL |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si upečieme tmavé cesto. Vymiešame Heru s cukrom, pridáme vajíčka, múku s kypriacim práškom, mlieko, premiešame, nakoniec pridáme kakao. Upečieme v menšom plechu pri 180 st. C 15 minút. Po vychladnutí vykrajujeme motív, ja som zvolila kačičku, keďže ide jar.
-
2
Počas chladnutia si pripravíme svetlé cesto. Vymiešame Heru s cukrami, pridáme rum, vajíčka, premiešame. Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom a mlieko. Mlieko som ešte priliala, lebo sa mi zdalo cesto husté. Formu vymastíme a vysypeme múkou. Na dno nalejeme trochu svetlého cesta a ukladáme vedľa seba kačičky.
-
3
Zalejeme svetlým cestom. Na konci formy som mala málo kačičiek, poukladala som tam aj odrezky tmavého cesta. Veď ten koniec som nikomu nenúkala, mal len jednu chybu, že nebol taký pekný.
-
4
Upečieme pri 180 st. C asi 40 minút.
-
5
Bábovku nakrájame. Recept som zaradila do súťaže s Herou.
Diskusia k receptu