Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Bábovka bez lepku, mlieka a vajec

matkas - bez fotkymatkas, 31. januára 2021
Bábovka bez lepku, mlieka a vajec
Foto: matkas

Dlho som riešila ako upiecť pre syna bezlepkovú, bezmliečnu a hlavne bezvaječnú bábovku, ktorá by aj chutila ako bábovka. Tak, jedna sa aj podarila Zobraziť celý popisDlho som riešila ako upiecť pre syna bezlepkovú, bezmliečnu a hlavne bezvaječnú bábovku, ktorá by aj chutila ako bábovka. Tak, jedna sa aj podarila a fakt chutí ?

15
porcií
45 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
120 g
1 ČL
80 g
50 g
1 ČL
200 ml
40 g
3 PL
2-3 PL
2 bal.
2-3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mandle, cukor a škoricu spolu rozmixujeme.

  2. 2

    Múky zmiešame s práškom do pečiva, pridáme rozmixovanú mandľovú zmes, 3 lyžice jablkového pyré, 2 dcl mandľového mlieka, olej a všetko vymixujeme.

  3. 3

    Cícerovú vodu, ktorú získame z cícerovej konzervy, použijeme na prípravu náhrady vaječného bielka. K tekutine pridáme lyžicu práškového cukru a vyšľaháme, "bielok" sa vytvorí do 10 minút, alebo aj skôr. Potom túto rastlinnú náhradu bielka primiešame do cesta.

    Bábovka bez lepku, mlieka a vajec - obrázok 3
  4. 4

    Bábovkovú formu vymažeme olejom a vysypeme kokosovou múkou. Potom do nej vylejeme časť cesta. Do zvyšku cesta primiešame kakao a vylejeme na svetlé cesto. Ako pri klasickej bábovke.

  5. 5

    Pečieme pri 180 °C 45 min.

    Bábovka bez lepku, mlieka a vajec - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia