Bábovka bez lepku, mlieka a vajec
Dlho som riešila ako upiecť pre syna bezlepkovú, bezmliečnu a hlavne bezvaječnú bábovku, ktorá by aj chutila ako bábovka. Tak, jedna sa aj podarila a fakt chutí 😃
porcií
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
120 g |
|
1 ČL |
|
80 g |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
200 ml |
|
40 g |
|
3 PL |
|
2-3 PL |
|
2 bal. |
|
2-3 PL |
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mandle, cukor a škoricu spolu rozmixujeme.
- 2
Múky zmiešame s práškom do pečiva, pridáme rozmixovanú mandľovú zmes, 3 lyžice jablkového pyré, 2 dcl mandľového mlieka, olej a všetko vymixujeme.
- 3
Cícerovú vodu, ktorú získame z cícerovej konzervy, použijeme na prípravu náhrady vaječného bielka. K tekutine pridáme lyžicu práškového cukru a vyšľaháme, "bielok" sa vytvorí do 10 minút, alebo aj skôr. Potom túto rastlinnú náhradu bielka primiešame do cesta.
- 4
Bábovkovú formu vymažeme olejom a vysypeme kokosovou múkou. Potom do nej vylejeme časť cesta. Do zvyšku cesta primiešame kakao a vylejeme na svetlé cesto. Ako pri klasickej bábovke.
- 5
Pečieme pri 180 °C 45 min.
Tiež bezlepková bábovka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu