Bezlepková bábovka

Bábovka bez lepku, mlieka a vajec

Autor receptu: matkas

Dlho som riešila ako upiecť pre syna bezlepkovú, bezmliečnu a hlavne bezvaječnú bábovku, ktorá by aj chutila ako bábovka. Tak, jedna sa aj podarila a fakt chutí ?

15
porcií
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mandle, cukor a škoricu spolu rozmixujeme.
  2. Múky zmiešame s práškom do pečiva, pridáme rozmixovanú mandľovú zmes, 3 lyžice jablkového pyré, 2 dcl mandľového mlieka, olej a všetko vymixujeme.
  3. Cícerovú vodu, ktorú získame z cícerovej konzervy, použijeme na prípravu náhrady vaječného bielka. K tekutine pridáme lyžicu práškového cukru a vyšľaháme, "bielok" sa vytvorí do 10 minút, alebo aj skôr. Potom túto rastlinnú náhradu bielka primiešame do cesta.
  4. Bábovkovú formu vymažeme olejom a vysypeme kokosovou múkou. Potom do nej vylejeme časť cesta. Do zvyšku cesta primiešame kakao a vylejeme na svetlé cesto. Ako pri klasickej bábovke.
  5. Pečieme pri 180 °C 45 min.