Bezlepková bábovka
Bábovka bez lepku, mlieka a vajec
Autor receptu: matkas
Dlho som riešila ako upiecť pre
syna bezlepkovú, bezmliečnu a
hlavne bezvaječnú bábovku, ktorá
by aj chutila ako bábovka.
Tak, jedna sa aj podarila a fakt
chutí ?
15 porcií |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Mandle, cukor a škoricu spolu rozmixujeme.
- Múky zmiešame s práškom do pečiva, pridáme rozmixovanú mandľovú zmes, 3 lyžice jablkového pyré, 2 dcl mandľového mlieka, olej a všetko vymixujeme.
- Cícerovú vodu, ktorú získame z cícerovej konzervy, použijeme na prípravu náhrady vaječného bielka. K tekutine pridáme lyžicu práškového cukru a vyšľaháme, "bielok" sa vytvorí do 10 minút, alebo aj skôr. Potom túto rastlinnú náhradu bielka primiešame do cesta.
- Bábovkovú formu vymažeme olejom a vysypeme kokosovou múkou. Potom do nej vylejeme časť cesta. Do zvyšku cesta primiešame kakao a vylejeme na svetlé cesto. Ako pri klasickej bábovke.
- Pečieme pri 180 °C 45 min.