Babkine medovníky
Autor receptu: fi0na
jednoducho vyborné
10 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup- V miske nad parou necháme roztopiť med, Heru a cukor. V ďalšej miske preosieme múku, kakao a sódu. Zmesi zmiešame a pridáme škoricu, podrvené klinčeky a vajce. Cesto dáme na chvíľu odpočívať do chladničky.
- Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa. Ukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom, aby sa medovníčky krásne leskli. Pečieme cca 15 minút, na 170. Treba striehnuť, aby neprihoreli.
- Na zdobenie si vymiešame bielok, limetkovú šťavu (nie veľa) a práškový cukor. Preosiaty cukor primiešavajte k bielku pokiaľ nedosiahnete požadovanú hustotu.
Na zdobenie používam klasický hrubší mikroténový sáčok, ktorému na jednom konci odstrihneme kúsok rohu.
|