Ázijský balíček -Basa so zeleninou -ako oklamať zákazníka

2010 - bez fotky2010, 31. októbra 2011
Ázijský balíček -Basa so zeleninou -ako oklamať zákazníka
Foto: 2010

Basa Fish, Bocourti, Bocourti Catfish, Bocourti Fish, Sutchi Catfish, a Pangasius. alebo oficialne meno -Pangasius bocourti-.Takze nenazveme to Pangas ale druhym menom bocourti v Zobraziť celý popisBasa Fish, Bocourti, Bocourti Catfish, Bocourti Fish, Sutchi Catfish, a Pangasius. alebo oficialne meno -Pangasius bocourti-.Takze nenazveme to Pangas ale druhym menom bocourti v skratke basa. Kamarat ma restauraciu a vzhladom na rastuce ceny vsetkeho a stalu krizu a vysoke minimalne mzdy. Treba improvizovat a tu je prezleceny Pangas pardon Basa za azijsku specialitu , inac to chuti vyborne.Tradicne sa recept robi v bananovych listoch ale co...

30 minut minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 struciky
2 cm nakrajany nadrobno
2
2 malá
2
1
1 lyzicka
za hrst
teriyaky marinada :
1 lyzica
1 lyzica
1 lyzicka




Postup

  1. 1

    Filety z Pangasa dame do misky s na drobno nakrajanym cerstvym zazvorom a cesnakom a zalejeme teriyaky marinadovou. ( http://varecha.pravda.sk/recepty/marinada-teriyaki-/12955-recept.html ). Nechame marinovat cca 30 minut.

    Ázijský balíček -Basa so zeleninou -ako oklamať zákazníka - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, cukinu a jarnu cibulku nakrajame na jullien - na zapalky. Rozohrejeme si trubu .

  3. 3

    Tradicne sa taketo balicky robia v bananovych listoch ktore davaju jedlu prijemnu aromu. Ako nahradu sme dali papier na pecenie ( je problem to davat do alobalu ked sa pridava citronova stava , tvrdia ze uvolnuje chemikalie ..,?).Aby sme tiez dostali prijemnu aromu na spodok sa pouklada cerstvy koriander na to sa polozi filet marinovanovaneho Pangasiusa, na to na jemno nakrajana mrkva z cuketa a jarna cibulka , poleje marinadou, prelozi na polku .Prida sa dalsia zelenina a marinada a vsetko sa zviaze do balicka a da sa piect na cca 15 minut.

    Ázijský balíček -Basa so zeleninou -ako oklamať zákazníka - obrázok 3

Diskusia k receptu

2010
Tie kvietky maju pekne meno," Vcera, Dnes a Zajtra". ( Lebo kvitnu trojfarebne ).
evusik
s takto chutne pripraveným jedlom by som sa kľudne nechala "oklamať" :-)
babidka
Bohuzial neviem ako to chuti robene v bananovom liste ,ale rybka v papillote chuti vyborne - robievam tak ostrieza .Alebo len tak po slovensko-francuzsky /zelenina, maslo a sol/ aj lososa . Kamaratka ma v skleniku bananovnik , asi si od nej jeden listok ukradnem:-))))))
palokuchki
No aj mna to zaujima ako to chuti pecene v tom bananovom liste. Musim sa tiez po nejakom poobzerat a skusit.
bozulka
Keď som mala ešte vlastný banánovník tak som skúšala zapekať,ale nezdalo sa mi že by to pridalo nejakú chuť.Mám dojem že to používajú domorodci iba ako nádobu do pahreby a pod.Možno nemám pravdu,je to už dávno.Banánovník uhynul,žiaľ.Viac ma trápi že nemôžem dostať stále koriander vňať a pestovať sa mi nedarí.
Recept sa mi veľmi páči.Bude aj bez banán.listu.
cica2
aj tie kvietky majú pekné mená:))
2010
Robili sme zabalene v bananovych listoch na grile je to rozdiel, davaju jemnu aromu ale aj ryba bola pouzita kvalitna, barramundi takze sa tazko porovnava.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia