Foto: zuzanka1367
Taká rýchla večera, alebo raňajky, hlavne keď chytíte do ruky to správne dozreté avokádo :) Názov zmenený, nech je sranda :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Najťažšou úlohou je kúpiť dobre dozreté avokádo, aby sa dalo krájať na kocky. Nechať si stiecť jogurt a uvariť vajcia na tvrdo.
-
2
Avokádo rozrežeme, kožu stiahneme a nakrájame na kocky. Pokvapkáme limetkovou šťavou, aby nestmavlo. Uvarené vajcia obielime a nakrájame na kocky, pridáme stečený jogurt, vňať, soľ korenie, horčicu a zamiesime si na veľazrnný žitný chlieb, aby bolo s čím ten šalát zmastiť :)
-
3
Šalát dobre premiešame a necháme vychladnúť a spojiť chute pokiaľ sa pečie chlieb.
-
4
Trochu trpezlivosti pokiaľ vychladne chlebík ( na reze vidieť, že mne samozrejme chýbala ) a skvelý olovrant je hotový. Dobrú chuť! Na chlieb som použila 260 g žitného rozkvasu, hrsť zaparených semienok (ľan, sezam lúpaný aj nelúpaný, chia, slnečnicu a tekvicu) 400 g žitnej hladkej chlebovej, 100 g celozrnnej žitnej, 200 ml vody a 80 ml kefíru, soľ a rascu.
Ďakujem Vám pekne. Ja som to kdesi písala, že kváskové pečenie spôsobuje závislosť :))
a zarucene bude casto pouzity , lebo avokado je velmi zdrave , v tvojom recepte aj vynimocne chutne :-).
alebo skúsiť nejaký vygoogliť :) Chlieb som počas 2 hodín 3x prekladala a potom kysol 2 hodiny v košíčku a piekla som 12 minút na 250 stupňov a necelých 40 minút som dopekala na 190 stupňov. Na kváskový chlieb je plno dobre rozpísaných receptov aj na Maškrtnica. w. Cuketka w. nuselskakuchta :) Rozkvas si už potom z kvásku vyrobíš sama...veľa zdaru
Krásně naservírováno, moc povedené a jistě chutné, o tom nepochybuji, chlebík krásně dírkovaný. Mně se líbí i ta mistička, moc!! Jsi šikulka! Foto do kuchárskej knihy stvorené!
Mila @Haji , dakujem pekne za mile slova.