Avokádovo-vajíčková nátierka fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 10. mája 2016

Taká rýchla večera, alebo raňajky, hlavne keď chytíte do ruky to správne dozreté avokádo :) Názov zmenený, nech je sranda :)

3 - 4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

5 ks
1 ks
180 g
1 ČL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najťažšou úlohou je kúpiť dobre dozreté avokádo, aby sa dalo krájať na kocky. Nechať si stiecť jogurt a uvariť vajcia na tvrdo.

    Avokádovo-vajíčková nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Avokádo rozrežeme, kožu stiahneme a nakrájame na kocky. Pokvapkáme limetkovou šťavou, aby nestmavlo. Uvarené vajcia obielime a nakrájame na kocky, pridáme stečený jogurt, vňať, soľ korenie, horčicu a zamiesime si na veľazrnný žitný chlieb, aby bolo s čím ten šalát zmastiť :)

    Avokádovo-vajíčková nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šalát dobre premiešame a necháme vychladnúť a spojiť chute pokiaľ sa pečie chlieb.

    Avokádovo-vajíčková nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Trochu trpezlivosti pokiaľ vychladne chlebík ( na reze vidieť, že mne samozrejme chýbala ) a skvelý olovrant je hotový. Dobrú chuť! Na chlieb som použila 260 g žitného rozkvasu, hrsť zaparených semienok (ľan, sezam lúpaný aj nelúpaný, chia, slnečnicu a tekvicu) 400 g žitnej hladkej chlebovej, 100 g celozrnnej žitnej, 200 ml vody a 80 ml kefíru, soľ a rascu.

    Avokádovo-vajíčková nátierka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Přidávám se k Monty, skvělý recept, mám uloženo! Jen trefit to uzrálé avokádo, v tom nemám žádnou praxi.
tiginko
@zuzanka tvrdé avokádo môžeš nechať ležať niekde v kuchyni a o cca tri dni je akurát, u nás tak ležiava stále nejaké. Super nátierka, aj s chlebíkom
anaba
Mňa zaujali tie zaparene semienka do chlebíka.Prečo zaparene?Ešte som to v žiadnom rcp nečítala( možno som ich citala malo :-) )
zuzanka1367
@monty469 ,@haji ste milé ďakujem, @afataga ,polepším sa :) @tiginko teraz mali v Kauf...de úplne správne odležané :) @evanaaa taký čerstvý chlieb je naozaj dar, @cezminka dnes si mala natierku od @evusik a zajtra môžeš moju :) @izabellka ďakujem pekne :) @anaba namáčam kvôli lepšiemu tráveniu, lepšiemu využitiu výživných hodnôt a ešte aj preto, aby nepotiahli zbytočne vodu s cesta. Veľmi pekný článok a namáčaní je tu  bonvivani.sk/clanky/obilniny-orechy-semena-namacat-a...

Ďakujem Vám pekne. Ja som to kdesi písala, že kváskové pečenie spôsobuje závislosť :))
1x anaba
cesminaz
No vidis @zuzanka ..??! Ono to je salat a ja tu pisem natierku! :-)) Uz som bola pometena tou natierkou od @evusik :-)) Ale v podstate to je jedno..ja natrem aj salat na chlebik ;-P
babav
Vyborny recept ,krasne prezentovany.Vdaka @zuzanka1367 , uz je ulozeny
a zarucene bude casto pouzity , lebo avokado je velmi zdrave , v tvojom recepte aj vynimocne chutne :-).
tanulienka
mám otázku k tomu chlebíku? kde zoženiem žitný rozkvas? a koľko má chlebík kysnúť a koľko sa pečie a na akej teplote. ďakujem :)
zuzanka1367
Nó, tak buď skúsiš použiť kváskovú mapu a oslavíš niekoho v Tvojom okolí, alebo si skúsiš vypestovať vlastný kvások podľa nejakého receptu, dobrý je napríklad aj tento  nasavareska.blogspot.sk/2016/02/razny-zitny-kvasok-vedenie-kvas...
alebo skúsiť nejaký vygoogliť :) Chlieb som počas 2 hodín 3x prekladala a potom kysol 2 hodiny v košíčku a piekla som 12 minút na 250 stupňov a necelých 40 minút som dopekala na 190 stupňov. Na kváskový chlieb je plno dobre rozpísaných receptov aj na Maškrtnica. w. Cuketka w. nuselskakuchta :) Rozkvas si už potom z kvásku vyrobíš sama...veľa zdaru
tiginko
tak pozri chrobáčik @zuzanka : keď mi prezradíš, či si tam náhodou pôvodne nemala nátierku namiesto šalátu (aby som nevyzerala za negramotnú, a nielen ja) tak ti prezradím, ako sa mi to vydarilo a ako to chutilo... teda momentálne sa ešte len chladia vajcia :-)
tiginko
Menovkyňa moja som dojatá tvojou obetavosťou a aby si nepovedala, spravila som niečo ako hrubozrnnú nátierku alebo jemnozrnný šalát :-) Je to vynikajúci nápad na večeru a s domácimi, čerstvo upečenými kaiserkami ani nehovorím. Pozdravujem ťa do tých diaľav podhorských a teším sa na ďalšie tvoje recepty


zuzanka1367
@tiginko pozdrav prijatý, ja som vedela, že na Teba je spoľah a vyriešiš to úplne diplomaticky :)) a tie kaiserky vyzerajú prudko jedlé, samozrejme spolu s Tvojim nátierkový šalátom :) Ďakujem za krásnu fotku a pekný zvyšok večera prajem...
havino
ukladám, krásna, lákavá fotka, avokáda málo jeme a chlebíček, si šikulka, som potešená tvojou šikovnosťou, odvahou, trpezlivosťou, lebo to kváskové chlebíky potrebujú
deria
perfektná nátierka, podobný "šalátik" robím aj ja, ale skúsim pre zmenu s jogurtom.Tiež ma zaujalo prečo zaparuješ semienka, predstavila som si vriacu vodu :) Namáčanie je OK, tiež to robím. Joj aké chute si mi urobila, idem zháňať na víkend avokádo ;)
zuzanka1367
@havino ,mňa naučila avokádo s chuťou jesť dcéra a teraz ho pchám všelikade, Tvoja pochvala je pre mňa vzácna pretože vieš a čom píšeš a ja z Tvojich rád múdriem :) veru kváskový chlebík je maznoš:) nejdem sa ho dojesť...Ďakujem Vám, tebe aj @deria za pekné slová.
frezia
Dnes sme to mali na ranajky a urcite nie posledny raz. Upiekla som k tomu celozrnny spaldovy chlieb. Dakujem za vyborny recept.


haji
@Frezia (15.5.2016 12:55)
Krásně naservírováno, moc povedené a jistě chutné, o tom nepochybuji, chlebík krásně dírkovaný. Mně se líbí i ta mistička, moc!! Jsi šikulka! Foto do kuchárskej knihy stvorené!
zuzanka1367
Jeej @frezia ďakujem za lákavé foto, tak som predsa bola u Vás na raňajky :) Mám tu peknú prehliadku mištičiek aj Tvoja aj @tiginko , tak by sa mohol ešte niekto pripojiť :)) Ďakujem pekne...
kukulienka71
Ďakujem za túto výživnú dobrotu, pochutili sme si:-) Chýbalo mi tam niečo, tak som pridala pokrájané sušené paradajky a čerstvý voňavý dedinský kôpor, dodali mierne sladkastú chuť.


zuzanka1367
@kukulienka71 krásne si ju prifarbila aj kukurica by sa dala dať , možnosti je veľa, ďakujem za peknú lákavú fotku, asi si ju spravím opäť :)
haji
@Zuzanka1367 dnes jsem spáchala tento receptík. Tak trochu byla improvizace, bo jsem neměla limetku, ale citron, jen obyč. hořčici a avokádo, chudák, bylo rádo, že se k dozrání alespoň přiblížilo. Konzistence jsem dosáhla bez problémů, zato chuťově jsem byla dost do kysela. Maličko jsem přisladila, konečný výsledek je velmi osvěžující. Bych příště dala kousek čili papričky. Zuzi, díky za moc dobrý recept, který určo zopakuji! Mávám!!
zuzanka1367
Super! Teraz sa im celkom darí, ja som nevydržala a bola praženica, ale už som aj kúsok nasušila, takže kapustnica je zachránená, tak nech Ti úlovok pekne vychádza s krkovicou a do konca sezóny nech sa hojne rozmnoží, to Ti prajem za to nezávidenie :)
2010
Zopar surovin tam mam , vajicka, avokado, limetkova stava, jarna cibulka,sol, korenie, ale potom som isiel americkym smerom. Horcica nahradena stiplavou chilli omackou, kyslost jogurtu nakladanymi uhorkami, plus paprika a jasne ze musi byt koriandova vnat. Podobne ale trochu ine ,Cheers


zuzanka1367
Mám rada Tvoje fotky a komenty pod receptom, vďaka Tvojej kreativite mám hneď recepty dva :) pozdravujem a teším sa na ďalšie nápady od Teba...