Avokádová nátierka
Avokádovo-špargľová nátierka
Autor receptu: siuuu
Zelená, zdravá a chutná. Bol to skôr taký experiment, ale chutila mi tuším viac ako klasická avokádová nátierka.* Milujem zelenú
farbu v kuchyni (aj mimo nej) a keď sa blíži jar, tam vždy tak nejako prirodzene pripravujem zelené jedlá.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
2-3 minút tepelná úprava |
Postup
- Špargľu umyjeme a pokrájame na kúsky (ja som použila zvyšky z iného receptu, kde som potrebovala iba hlavičky s asi polovicou nožičky). Dáme zovrieť vodu so štipkou soli, do vriacej vody hodíme kúsky špargle, povaríme asi 2 minúty, vyberieme von a hneď schladíme v ľadovej vode, necháme vychladnúť.
- Keď kúsky špargle vychladli dáme ich spolu s avokádom do sekáčika, pridáme strúčiky cesnaku, soľ, korenie, citrónovú alebo limetkovú šťavu a všetko premixujeme - buď úplne do hladka alebo tak rustikálne ako ja.
- Podávala som na nasucho opečených kúskoch chlebíka s kolieskom vajíčka, ktoré sa k avokádu aj špargli hodí, posypané zmesou voňavého korenia, ktoré mi zvýšilo z iného receptu (rímska rasca, koriander), dozdobené kúskom blanšírovanej špargle.