Avokádová nátierka

Avokádovo-špargľová nátierka

Autor receptu: siuuu

Zelená, zdravá a chutná. Bol to skôr taký experiment, ale chutila mi tuším viac ako klasická avokádová nátierka.* Milujem zelenú farbu v kuchyni (aj mimo nej) a keď sa blíži jar, tam vždy tak nejako prirodzene pripravujem zelené jedlá.

4-6
porcie
10 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špargľu umyjeme a pokrájame na kúsky (ja som použila zvyšky z iného receptu, kde som potrebovala iba hlavičky s asi polovicou nožičky). Dáme zovrieť vodu so štipkou soli, do vriacej vody hodíme kúsky špargle, povaríme asi 2 minúty, vyberieme von a hneď schladíme v ľadovej vode, necháme vychladnúť.
  2. Keď kúsky špargle vychladli dáme ich spolu s avokádom do sekáčika, pridáme strúčiky cesnaku, soľ, korenie, citrónovú alebo limetkovú šťavu a všetko premixujeme - buď úplne do hladka alebo tak rustikálne ako ja.
  3. Podávala som na nasucho opečených kúskoch chlebíka s kolieskom vajíčka, ktoré sa k avokádu aj špargli hodí, posypané zmesou voňavého korenia, ktoré mi zvýšilo z iného receptu (rímska rasca, koriander), dozdobené kúskom blanšírovanej špargle.