Arašidové drobné pečivo
Arašidové panáčiky
Autor receptu: redakcia
Tieto panáčiky môžete aj zavesiť na okno či na vetvičky čečiny. Tiež nimi môžete ozdobiť taniere pri štedrovečernom menu.
|
30 ks porcií |
20 (+ odležanie) minút príprava |
8 minút na 160 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo zmiešame s arašidovým maslom, vanilkovým extraktom, cukrom a vajcom do peny. Potom primiešame preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a dobre vypracujeme cesto. Cesto necháme odležať v chladničke asi 60 minút.
- Po odležaní cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrojíme tvary väčších panáčikov. Rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 8 minút dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke.
- Ak budete chcieť panáčiky zavesiť, urobte do nich ešte pred pečením dve malé dierky. Dierky na stužku vykrajujte slamkou – budú rovnomerné a pekné. Aby sa dala šnúrka dobre prevliecť a nestrapkala sa, uviažte na konci malý uzlík.