Arašidové drobné pečivo

Arašidové panáčiky

Autor receptu: redakcia

Tieto panáčiky môžete aj zavesiť na okno či na vetvičky čečiny. Tiež nimi môžete ozdobiť taniere pri štedrovečernom menu.

30 ks
porcií
20 (+ odležanie) minút
príprava
8 minút
na 160 °C

Postup

  1. Zmäknuté maslo zmiešame s arašidovým maslom, vanilkovým extraktom, cukrom a vajcom do peny. Potom primiešame preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom a dobre vypracujeme cesto. Cesto necháme odležať v chladničke asi 60 minút.
  2. Po odležaní cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrojíme tvary väčších panáčikov. Rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 8 minút dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke.
  3. Ak budete chcieť panáčiky zavesiť, urobte do nich ešte pred pečením dve malé dierky. Dierky na stužku vykrajujte slamkou – budú rovnomerné a pekné. Aby sa dala šnúrka dobre prevliecť a nestrapkala sa, uviažte na konci malý uzlík.