Arančini s malinami a bielou čokoládou fotorecept

Miloslav Pabiš
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 16. februára 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Arančini s malinami a bielou čokoládou (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, šafran a bazový sirup. Po uvarení zamiešame do ryže maslo a lyžicu mascarpone. Pridáme pár kvapiek limetovej šťavy a 2-krát zastrúhame aj limetkovú kôru. Celú zmes roztiahneme na plech a necháme vychladnúť.

    Arančini s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Všetko mascarpone vymiešame s roztopenou čokoládou. Takisto zastrúhame limetkovú kôru.

  3. 3

    Ryžovú zmes vytvarujeme v ruke do tvaru placky, zatvorením dlane vznikne priehlbinka, do ktorej dáme zmes mascarpone s čokoládou, maliny a potom dlaň uzavrieme a podľa potreby vrch doplníme ryžou a jemne vyformujeme guľku. Takto postupujeme s celou zmesou.

    Arančini s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové guľky obalíme v trojobale z bezlepkovej múky, vajec a rozmixovaných bezlepkových piškót. Pripravené guľky vypražíme pri 160 °C do zlatooranžova.

    Arančini s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist