Apple Pie a základné cesto na páje

benyy20 - bez fotkybenyy20, 8. augusta 2012
Apple Pie a základné cesto na páje
Foto: benyy20

Raz som už robil tento koláč,ale mal som iný recept na cesto a cesto sa mi nevydarilo. Bolo mäkké,veľmi sa trhalo. Tak som vyskúšal Zobraziť celý popisRaz som už robil tento koláč,ale mal som iný recept na cesto a cesto sa mi nevydarilo. Bolo mäkké,veľmi sa trhalo. Tak som vyskúšal tento recept od Laura Vitale,a s cestom sa pracovalo vynikajúco. Proste krása pracovať s takým cestom. Nech Vám chutí :) !!!POZOR!!! Všetky ingrediencie na cesto musia byť úplne studené.Ja som ich dal do chladničky na 1h. Video (ale je to v angličtine) : http://www.youtube.com/watch? v=gntEi1qwAx4&feature=plcp

30 minút
príprava
60 minút
na 210 °C

Suroviny

3 hrnček
10 PL
1/2 hrnček
1 KL
2 PL
6-14 PL
Plnka:
6 ks
3/4 hrnček
2 PL
1 KL
1/4 KL




Postup

  1. 1

    Cesto : Múku,cukor,soľ,maslo,Palmarín dáme do kuchynského robotu,na nože,a "pulzujeme" asi tak 10-30 sekúnd. Postupne pridávame vodu podľa potreby.

    Apple Pie a základné cesto na páje - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si dáme na dosku,vypracujeme bochník a odložíme do chladničky na 1/2-1 hodinu.

    Apple Pie a základné cesto na páje - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na 2 časti,jednu väčšiu,druhú menšiu. Menšiu časť vyvaľkáme,dáme do zapekacej misy (nemusíte vymazať maslom) a pridáme plnku z jabĺk(Plnka:všetky suroviny zmiešame). Okraje,ktoré prevísajú odstrihneme,ale necháme 1 cm okraj ovísať ďalej. Ja som teraz nemusel veľmi obstrihávať,teda nie po celom obvode,len na niektorých miestach som cesto skrátil. Okraje potrieme vajíčkom(+zmiešané s 2PL vody).

    Apple Pie a základné cesto na páje - obrázok 3
  4. 4

    Väčšiu časť si vyvaľkáme,položíme na 1.časť a ak je potrebné,opäť poobstrihávame okraje. Oba okraje pristami spojíme a spolu ich zakladáme do zapekacej misy,dnu. Na vrchu urobíme nožom krížik (nie je to veľmi vidno) a potrieme vajíčkom,a posypeme škoricovým cukrom.

    Apple Pie a základné cesto na páje - obrázok 4
  5. 5

    Okraje obalíme alobalom,aby rýchlo nezhoreli,keďže sa to pečie 1 h pri vysokej teplote. Upečieme,necháme vychladnúť a podávame so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou,alebo len tak samé. Dobrú chuť :)

    Apple Pie a základné cesto na páje - obrázok 5

Diskusia k receptu

medulienka122
super, že je hrnčekový, aspoň mám možnosť vyskúšať nové odmerky na hrnčekové recepty, dúfam, že sa podarí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia