Anjelská bábovka – bez lepku, bez laktózy, bez tuku
Foto: novalim
Aj vy by ste si dali niečo sladké a dobré, ale trochu zdravšie ako klasické dezerty? Tak ste na správnej adrese. Máme pre vás Zobraziť celý popisAj vy by ste si dali niečo sladké a dobré, ale trochu zdravšie ako klasické dezerty? Tak ste na správnej adrese. Máme pre vás recept na anjelskú bábovku, doslova. Je ľahučká, krásne nadýchaná a na jej prípravu potrebujete len tri základné suroviny – bielky, trochu cukru a trochu bezlepkovej múky NOVALIM Promix PK špeciál. Upečte si zdravú verziu obľúbenej bábovky a dajte nám vedieť, ako vám chutila.
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky, polovicu cukru a vodu vyšľaháme do tuha.
- 2
Promix PK špeciál, druhú polovicu cukru a soľ preosejeme na jemnom site štyrikrát. Áno, štyrikrát, je to dôležité pre výslednú nadýchanosť bábovky.
- 3
Múčnu zmes pridáme do vyšľahaných bielkov a gumenou varechou ju zapracujeme tak, aby neostali hrudky, ale aby sa múka rovnomerne zapracovala do bielkov.
- 4
Zmes nalejeme do bábovkovej formy, ktorú nevymasťujeme, ale ju zľahka vysypeme bezlepkovou múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút. Po dopečení necháme bábovku vychladnúť vo forme, potom ju pomocou maslom pomasteného noža “oslobodíme” od bokov formy a opatrne ju vyklopíme.
- 5
Ak sa nevyhnutne nebránite laktóze alebo tuku, môžete bábovku podávať s kôpkou vyšľahanej šľahačky a s čerstvým ovocím.
Tiež bezlepková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu