Anglická morka so zemiakovou kašou
Autor receptu: namarie
Vždy som chcela vyskúšať morku. Klasický anglický TURKEY style.... a verte, alebo nie prvý
krát som ju vyskúšala minulý rok v Londýne. Vybrala som sa do Morrisons a kúpila som si
morčacie kúsky. To čo z toho vzniklo vidíte na obrázku. Každopádne veľmi príjemné
spestrenie dňa :) Vyskúšajte!
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si ošúpané zemiaky. Počas toho ako sa varia nakrájame morčacie prsia na pásiky a namarinujeme ich v olivovom oleji, čiernom korení a soli.
- Na panvici roztopíme 40g masla a pridáme namarinovanú morčaciu zmes. Smažíme dokým mäso nevyzerá chrumkavo. 5 min. pred koncom pokvapkáme mäso citrónovou šťavou.
- Z uvarených zemiakov vylejeme vodu, pridáme maslo, trochu olivového oleja, mlieko, soľ, čierne korenie a sušenú mätu. Spoločne so zemiakmi popučíme.
- Zemiakou kašu pokryjeme hotovým mäsom a podávame so šalátom z čerstvej rukoly, špenátu, citrónovej šťavy a kvapky olivového oleja.
Dobrú chuť :)