Anglická morka so zemiakovou kašou

Autor receptu: namarie

Vždy som chcela vyskúšať morku. Klasický anglický TURKEY style.... a verte, alebo nie prvý krát som ju vyskúšala minulý rok v Londýne. Vybrala som sa do Morrisons a kúpila som si morčacie kúsky. To čo z toho vzniklo vidíte na obrázku. Každopádne veľmi príjemné spestrenie dňa :) Vyskúšajte!

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si ošúpané zemiaky. Počas toho ako sa varia nakrájame morčacie prsia na pásiky a namarinujeme ich v olivovom oleji, čiernom korení a soli.
  2. Na panvici roztopíme 40g masla a pridáme namarinovanú morčaciu zmes. Smažíme dokým mäso nevyzerá chrumkavo. 5 min. pred koncom pokvapkáme mäso citrónovou šťavou.
  3. Z uvarených zemiakov vylejeme vodu, pridáme maslo, trochu olivového oleja, mlieko, soľ, čierne korenie a sušenú mätu. Spoločne so zemiakmi popučíme.
  4. Zemiakou kašu pokryjeme hotovým mäsom a podávame so šalátom z čerstvej rukoly, špenátu, citrónovej šťavy a kvapky olivového oleja. Dobrú chuť :)