Ananásový chlebík
Autor receptu: tinca
Ponúkam vám chutný múčnik s ovocím-na nedeľňajšie popoludnie.
20 minút príprava |
50-60 min. minút na 150 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame s cukrom a kôrou z citróna na penu. Pridáme kyslú smotanu a olej,ešte prešľaháme. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
- Do vajíčkovej peny pridáme kokos a preosiatu múku s kyriacim práškom. Potom pridáme sneh z bielkov, nakoniec na kúsky nakrájaný ananás a zmes citrusovej kandizovanej kôry. Ja som dala zmes pomarančovej, citrónovej kôry a papáye. Hotové cesto vylejeme do chlebíkovej formy vymastenej tukom a vysypanej múkou.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150 st.C približne 50-60 minút. Pred dopečením treba v strede vyskúšať špajdlou, nakoľko cesto je vysoké, aby sa dobre upieklo. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme na kovovú mriežku.
RADA navyše: asi v polovici pečenia som vrch zakryla alobalom,aby nebol príliš tmavý.
- Po úplnom vychladnutí polejeme punčovou polevou, ktorú som zarobila s ananásovou šťavou. Povrch som ozdobila kandizovanými čerešňami, kandizovanou zmesou citrusovej kôry a strúhaným kokosom.
Polevu môžete zvoliť aj inú napr.čokoládovú.
- No a môžeme podávať ku kávičke. Dobrú chuť!