Ananásový chlebík

Autor receptu: tinca

Ponúkam vám chutný múčnik s ovocím-na nedeľňajšie popoludnie.

20 minút
príprava
50-60 min. minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom a kôrou z citróna na penu. Pridáme kyslú smotanu a olej,ešte prešľaháme. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Do vajíčkovej peny pridáme kokos a preosiatu múku s kyriacim práškom. Potom pridáme sneh z bielkov, nakoniec na kúsky nakrájaný ananás a zmes citrusovej kandizovanej kôry. Ja som dala zmes pomarančovej, citrónovej kôry a papáye. Hotové cesto vylejeme do chlebíkovej formy vymastenej tukom a vysypanej múkou.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150 st.C približne 50-60 minút. Pred dopečením treba v strede vyskúšať špajdlou, nakoľko cesto je vysoké, aby sa dobre upieklo. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme na kovovú mriežku. RADA navyše: asi v polovici pečenia som vrch zakryla alobalom,aby nebol príliš tmavý.
  4. Po úplnom vychladnutí polejeme punčovou polevou, ktorú som zarobila s ananásovou šťavou. Povrch som ozdobila kandizovanými čerešňami, kandizovanou zmesou citrusovej kôry a strúhaným kokosom. Polevu môžete zvoliť aj inú napr.čokoládovú.
  5. No a môžeme podávať ku kávičke. Dobrú chuť!