Foto: adkas
V nedelu k poobednajsej kavicke vsak nejaky nasupcek patri. Potrebovala som vymysliet nejaku rychlovku. Nic lepsie ma nenapadlo ako narychlo zbuchat dve Zobraziť celý popis V nedelu k poobednajsej kavicke vsak nejaky nasupcek patri. Potrebovala som vymysliet nejaku rychlovku. Nic lepsie ma nenapadlo ako narychlo zbuchat dve piskotove rolady. Inak obycajna piskotova rolada s dzemom je najoblubenejsi zakusok mojej drahej polovicky: ) Takze manzelovi som sa zavdacila obycajnou roladou s dzemom, ale pre nas dve, aby to nebolo take suche, tak som roladu narezala, dozdobila som slahackou, ananasom a coko kuskami. Vznikli z toho mile ananasove chlebicky-:).
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
bielka slahame so stipkou soli. Ked su bielka naslahane (zbeleju) pridame cukor a slahame , kym je pena pekna biela, leskla a tuha. Potom zaslahame zltka (na najnizssich otackach).
-
2
Preosiatu muku uz len rucne zamiesame do peny.
-
3
Vylejeme na plech (30x40cm )vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov C asi 12 minut.
-
4
Vyberieme, nechame postat 1-2 minuty a pomocou utierky aj s papierom stocime tak, aby bol spoj cesta naspodku. Stacame jemne, netlacime piskotu. Nechame vychladnut.
-
5
Vychladenu piskotu roztacame a zaroven aj stahujeme papier na pecenie. Potrieme dzemom, opat stocime do rolady.
-
6
Posypeme praskovym cukrom. Pred podavanim ozdobime slahackou, ovocim, prip. coko posypom.
-
7
Tieto anansove chlebicky som robila aj s kremom, ale teraz som to zjednodusila a pouzila som miesto kremu slahacku. Je to sice na rychlu spotrebu, ale nemali sme s tym problem :)
Diskusia k receptu