Ananásové chlebíčky (fotorecept)

Autor receptu: adkas

V nedelu k poobednajsej kavicke vsak nejaky nasupcek patri. Potrebovala som vymysliet nejaku rychlovku. Nic lepsie ma nenapadlo ako narychlo zbuchat dve piskotove rolady. Inak obycajna piskotova rolada s dzemom je najoblubenejsi zakusok mojej drahej polovicky: ) Takze manzelovi som sa zavdacila obycajnou roladou s dzemom, ale pre nas dve, aby to nebolo take suche, tak som roladu narezala, dozdobila som slahackou, ananasom a coko kuskami. Vznikli z toho mile ananasove chlebicky-:).

12
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. bielka slahame so stipkou soli. Ked su bielka naslahane (zbeleju) pridame cukor a slahame , kym je pena pekna biela, leskla a tuha. Potom zaslahame zltka (na najnizssich otackach).
  2. Preosiatu muku uz len rucne zamiesame do peny.
  3. Vylejeme na plech (30x40cm )vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov C asi 12 minut.
  4. Vyberieme, nechame postat 1-2 minuty a pomocou utierky aj s papierom stocime tak, aby bol spoj cesta naspodku. Stacame jemne, netlacime piskotu. Nechame vychladnut.
  5. Vychladenu piskotu roztacame a zaroven aj stahujeme papier na pecenie. Potrieme dzemom, opat stocime do rolady.
  6. Posypeme praskovym cukrom. Pred podavanim ozdobime slahackou, ovocim, prip. coko posypom.
  7. Tieto anansove chlebicky som robila aj s kremom, ale teraz som to zjednodusila a pouzila som miesto kremu slahacku. Je to sice na rychlu spotrebu, ale nemali sme s tym problem :)