Ananásový koláč
Ananásový koláč

Ananásová rýchlovka

najaa - fotkanajaa, 19. decembra 2020
Ananásová rýchlovka
Foto: najaa

Náš obľúbený ku kávičke. Jednoduchý, rýchly, šťavnatý.

30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
2 ČL
250 g
2 ks
1 konzerva aj so šťavou (cca 500 g)
Poleva:
100 g
150 g
150 ml
3 ČL
50 g
50 g

Postup

  1. 1

    Cesto: Múku, sódu bikarbónu, práškový cukor, celé vajcia, konzervu kompótu so šťavou a s pokrajanými kúskami ananásu zmiešame v miske varechou na redšie cesto. Ak je príliš husté, prilejeme trochu vody. Vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme v rúre pri teplote 170 °C 20 až 25 minút .

  2. 2

    Poleva: Roztopíme maslo, pridáme vanilkový cukor a mlieko. Všetko spolu povaríme na slabom ohni zo 2 minútky a odstavíme. Vmiešame nasekané orechy a kokos.

  3. 3

    Polevu rozotrieme na horúci koláč a dáme vychladnúť.

Diskusia k receptu

dvorka
Jéj, tento koláč som pekávala asi pred 15-timi alebo 20-timi rokmi. Deti boli ešte malé a aj im veľmi chutil. Mala som ho napísaný na zdrape papiera a stále som si vravela že si ho musím prepísať. Aj som si ho prepísala do PC, no raz som ho nechtiac vymazala a už som ho viac nenašla. Som veľmi vďačná za pripomenutie tohoto skvelého koláčika.
haji
No vidíš, milá @dvorka , a já tento recept nepoznám. Šup a je uložený.
Děkuji za sdílení, rychlých a chutných receptů není nikdy dost.
najaa
@dvorka (20.12.2020 10:42)
Neuveríš ale presne aj ja tak.
Mám ho na zdrape papiera od manželovej babky. Včera som ho piekla a teda celý čas som rozmýšľala ako ho lepšie archivovať a tadááá napadla ma varecha. Teším sa že som tak aj tebe pomohla. ❤
2x haji a motyka
monumenta
Dnes som ho vyskusala. Chut je dobra, nie je moc presladeny, ale je gumovy, takmer nekrajatelny. Neviem kde sa mohla stat chyba, ale bohuzial pojde do kosa

Zaujímavé video z archívu TV Varecha