Ananásová rýchlovka
Foto: najaa
Náš obľúbený ku kávičke. Jednoduchý, rýchly, šťavnatý.
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
2 ČL |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 konzerva aj so šťavou (cca 500 g) |
|
Poleva: | |
100 g |
|
150 g |
|
150 ml |
|
3 ČL |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku, sódu bikarbónu, práškový cukor, celé vajcia, konzervu kompótu so šťavou a s pokrajanými kúskami ananásu zmiešame v miske varechou na redšie cesto. Ak je príliš husté, prilejeme trochu vody. Vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme v rúre pri teplote 170 °C 20 až 25 minút .
- 2
Poleva: Roztopíme maslo, pridáme vanilkový cukor a mlieko. Všetko spolu povaríme na slabom ohni zo 2 minútky a odstavíme. Vmiešame nasekané orechy a kokos.
- 3
Polevu rozotrieme na horúci koláč a dáme vychladnúť.
Tiež ananásový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Děkuji za sdílení, rychlých a chutných receptů není nikdy dost.
Neuveríš ale presne aj ja tak.
Mám ho na zdrape papiera od manželovej babky. Včera som ho piekla a teda celý čas som rozmýšľala ako ho lepšie archivovať a tadááá napadla ma varecha. Teším sa že som tak aj tebe pomohla. ❤