Ananásový koláč

Ananásová rýchlovka

Autor receptu: najaa

Náš obľúbený ku kávičke. Jednoduchý, rýchly, šťavnatý.

30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku, sódu bikarbónu, práškový cukor, celé vajcia, konzervu kompótu so šťavou a s pokrajanými kúskami ananásu zmiešame v miske varechou na redšie cesto. Ak je príliš husté, prilejeme trochu vody. Vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme v rúre pri teplote 170 °C 20 až 25 minút .
  2. Poleva: Roztopíme maslo, pridáme vanilkový cukor a mlieko. Všetko spolu povaríme na slabom ohni zo 2 minútky a odstavíme. Vmiešame nasekané orechy a kokos.
  3. Polevu rozotrieme na horúci koláč a dáme vychladnúť.