Amaretky (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Vynikajúce.....od Dr.Oetkera.....stoja za vyskúšanie.....výborne chutia aj bez náplne....

30ks
porcií
20 minút
príprava
13 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto si vyšľaháme bielky so soľou na tuhý sneh.
  2. Ručne zľahka vmiešame cukor,vanilkový cukor a mandle.
  3. Pomocou dvoch kávových lyžičiek tvoríme z cesta na plechu vyloženom papierom na pečenie alebo fóliou malé kôpky.Vyjde nám asi 60 ks.Pri izbovej teplote ich necháme cez noc vysušiť.Na druhý deň upečieme.
  4. Na náplň rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.Potom vyšľaháme s maslom a likérom na penu.
  5. Náplňou naplníme polovicu vychladnutých hrudiek pomocou cukrárenského vrecka alebo guľatého noža a druhou polovicou ich priklopíme.